ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Βρέθηκε δότης για 3χρονο κοριτσάκι, αλλά οι γονείς δεν έχουν χρήματα για να την μεταφέρουν στο εξωτερικό

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Βρέθηκε δότης για 3χρονο κοριτσάκι, αλλά οι γονείς δεν έχουν χρήματα για να την μεταφέρουν στο εξωτερικό

Βρέθηκε δότης για την 3χρονη Λουκία Ελένη Ζάκου, ωστόσο η Πολιτεία αδυνατεί να βοηθήσει πλήρως την οικογένεια της.

Tου Χαράλαμπου Ζ.

Ένα 3χρονο κοριτσάκι στην Λευκωσία παλεύει μόνο με τους γονείς του για την σωτηρία του καθώς πάσχει από Β’ Ομόζυγο Μεσογειακής Αναιμίας.

Τραγική η ιστορία του, καθώς ενώ βρέθηκε συμβατός δότης για μεταμόσχευση μυελού των οστών στην Ιταλία, αυτό το κοριτσάκι εξακολουθεί να τρυπιέται με βελόνες για μεταγγίσεις αίματος στην Κύπρο επειδή η οικογένεια δεν έχει τα χρήματα για να μεταβεί μαζί της στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα μας ο κ. Αντώνης Ζάκος, πατέρας της μικρής Λουκίας Ελένης Ζάκου που παλεύει για την ζωή της, δεν έχει εγκριθεί οικονομικά από το Υπουργείο Υγείας ώστε να μεταβεί μαζί με την κόρη του και να μπορέσει να πληρώσει τα έξοδα διαμονής και διατροφής στο εξωτερικό για την χρονοβόρα διαδικασία της μεταμόσχευσης και ανάρρωσης της μικρής, απογοητεύοντας έτσι ακόμη περισσότερο την οικογένεια.

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν! Όχι τόσο οικονομικά, όσο ανθρωπιστικά…

Δεν γνωρίζω την νομοθεσία, τα διαδικαστικά ή την γραφειοκρατία που μπορεί να υπάρχει. Ωστόσο, αυτό που ξέρω είναι ότι ένα κράτος, που θέλει να λέγεται κοινωνικό κι ένα υπουργείο που θα ήθελε να λέγεται Υγείας, θα έπρεπε να είναι έτοιμα να παρέχουν τα πάντα για ένα κοριτσάκι που από την ημέρα που γεννήθηκε παλεύει ώστε να ζήσει.

Ως κράτος δώσαμε αποζημιώσεις σε τραπεζίτες που μας γονάτισαν, πληρώσαμε και ακόμη πληρώνουμε ρουσφέτια αρκετών πολιτικών, αλλά χωλαίνουμε μπροστά στο δράμα μιας οικογένειας που μόνο και μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους, χωρίς απρόσωπους νόμους, θα έπρεπε όχι απλά να συνεισφέρουμε αλλά να βρίσκαμε και άμεσα την λύση.

Όλες οι συζητήσεις περί ανάπτυξης της οικονομίας και λοιπών επιχειρημάτων πάνε στον κάλαθο των αχρήστων όταν για ένα 3χρονο κοριτσάκι δεν μπορούν να βρεθούν τα χρήματα για να μπορέσει αυτή η οικογένεια να ανασάνει λίγο αέρα ευτυχίας και να μπορέσει επιτέλους η μικρή Ελένη Λουκία Ζάκου να ζήσει μία φυσιολογική ζωή…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top