ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζουν ακάθεκτοι να πίνουν και να οδηγούν οι Κύπριοι – Τους «τελείωσε» το χαρτί από τις πολλές κλήσεις

Συνεχίζουν ακάθεκτοι να πίνουν και να οδηγούν οι Κύπριοι –  Τους «τελείωσε» το χαρτί από τις πολλές κλήσεις

Σε διακόσιες δεκατρείς καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ προχώρησε η Αστυνομία στη διάρκεια στη διάρκεια παγκύπριας εκστρατείας με στόχο την πρόληψη και τη μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, από τις 8 έως και τις 14 Αυγούστου, τα μέλη της Αστυνομίας προέβησαν συνολικά σε 2,917 ελέγχους οδηγών, σε όλη την Κύπρο. Από αυτούς 213 οδηγοί, καταγγέλθηκαν αφού εντοπίστηκαν να έχουν στον οργανισμό τους μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλης, από την επιτρεπόμενη.

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, αποτελεί την πρώτη αιτία πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων. Σύμφωνα με τις στατιστικές, τα τελευταία πέντε χρόνια, από το 2011 μέχρι και το 2015, από τις 259, θανατηφόρες τροχαίες συγκρούσεις, 75 ή ποσοστό 28,96%, είχαν ως κύρια αιτία, την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης. Η πλειοψηφία των ελέγχων και οι περισσότερες καταγγελίες έγιναν στην επαρχία Λάρνακας

Αναλυτικός πίνακας των καταγγελιών επισυνάπτεται.

http://www.police.gov.cy/police/police.nsf/All/FBE552F607ABA100C2258020002986ED/$file/PINAKAS.jpg

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top