ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΡΟΚΛΙΝΗ: Απεγνωσμένη γυναίκα μονογονιός με αυτιστικό παιδί ζητά βοήθεια

ΟΡΟΚΛΙΝΗ: Απεγνωσμένη γυναίκα μονογονιός με αυτιστικό παιδί ζητά βοήθεια

Μια νεαρή μητέρα προσπαθεί να συντηρήσει το αυτιστικό της παιδί με λιγότερα από 500 ευρώ τον μήνα, ενώ ακόμη περιμένει απάντηση από το αρμόδιο τμήμα για επιπρόσθετη οικονομική βοήθεια.

Απεγνωσμένη βοήθεια και στήριξη από το κράτος ζητά μια μητέρα μόνη, για να μπορέσει να αναθρέψει με αξιοπρέπεια το 7χρονο παιδί της.

Η Τίφανη Σιόχολμ, σουηδικής καταγωγής αλλά μόνιμη κάτοικος Κύπρου, ζει μόνη με το αγοράκι της σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Ορόκλινη.

Η Τίφανη, είναι άνεργη, αφού λόγο της ιδιάζουσας περίπτωσης του γιού της δεν μπορεί να εργαστεί και αυτό γιατί 2-3 φορές την εβδομάδα το παιδάκι της επισκέπτετε ειδικό παιδοψυχολόγο για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Η γυναίκα είναι εντελώς μόνη και αβοήθητη αφού οι γονείς της δεν μπορούν να την βοηθήσουν οικονομικά και λαμβάνει μοναχά 297 ευρώ μηνιαίως από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ) λόγω της ανεργίας της και άλλα 180 ευρώ ως μονογονιός.

Με τα χρήματα αυτά μετά δυσκολίας βγάζει τον μήνα, αφού οι ανάγκες για το αυτιστικό παιδί της είναι τεράστιες.

Η Τίφανη για πρώτη φορά πήρε ως βοήθημα από τον Ραδιομαραθώνιο 500 ευρώ πέρσι.  

Το 2014 υπέβαλε αίτηση σε αρμόδιο τμήμα για επιπρόσθετη οικονομική βοήθεια, λόγω του ότι είναι μητέρα παιδιού με ειδικές ανάγκες. Όπως αναφέρει η ίδια, ακόμα περιμένει απάντηση.

Μέσω του «Πολίτη» η κοπέλα απευθύνει έκκληση προς το αρμόδιο κρατικό τμήμα να την βοηθήσει περαιτέρω οικονομικά. 

Η τελευταία ιατρική διάγνωση για το 7χρονο αγοράκι από τον παιδοψυχίατρο Γεώργιο Κακούλα, τον Ιανουάριο του 2016, αναφέρει ότι το παιδί έχει αυτισμό, παρουσιάζει δυσκολίες στην αμοιβαίαα κοινωνική συναλλαγή, απόκλιση στη λεκτική και εξωτερική επικοινωνία, το συμβολικό παιχνίδι καθώς και εμμονές και άλλες προβληματικές συμπεριφορές. 

Ο παιδοψυχολόγος συστήνει λογοθεραπεία, εργοθεραπεί, ειδική εκπαίδευση αλλά και συστηματική παρακολούθηση από παιδοψυχολόγο για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που εμφανίζει το παιδί. 

Η μητέρα του 7χρονου αγοριού, ζητά να φοιτήσει το παιδί της σε κανονικό δημοτικό σχολείο, αλλά με την επίβλεψη ειδικού συνοδού. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top