ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά Σολέας: Έμεινε ξεχασμένος ο τραυματίας δασοπυροσβέστης - Καμιά αποζημίωση, ζει από εράνους συναδέλφων

Πυρκαγιά Σολέας: Έμεινε ξεχασμένος ο τραυματίας δασοπυροσβέστης - Καμιά αποζημίωση, ζει από εράνους συναδέλφων

Από εράνους συναδέλφων του, εξακολουθεί να ζει ο δασοπυροσβέστης που γλύτωσε από το διπλό θανατηφόρο ατύχημα με βυτιοφόρο του Τμήματος Δασών κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή Σολέας τον περασμένο Ιούνιο.

Παρά τους δυόμισι μήνες που πέρασαν και τις υποσχέσεις που έλαβε από διάφορους, εντούτοις μέχρι στιγμής δεν πήρε κανένα μισθό, κανένα επίδομα και καμία αποζημίωση.

Ο Γιώργος Σιαμπτάνης, 51 ετών, είναι υποχρεωμένος να ζει με τους εφιάλτες του αλλά και την αδιαφορία, που βρήκε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

Μόνο το Τμήμα Δασών και οι συνάδελφοι του τού συμπαραστάθηκαν.

Όταν ήταν στο κρεβάτι του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας πολλοί επώνυμοι του ευχήθηκαν, όμως στην συνέχεια κανένας δεν ρώτησε πως τα βγάζει πέρα, όπως δήλωσε στον «Φιλελεύθερο», έχει τέσσερα παιδιά και δεν γνωρίζει κατά πόσον θα μπορέσει να επιστρέψει στην εργασία του.

Ο 51χρονος έζησε εφιαλτικές στιγμές το βράδυ της 20ης Ιουνίου, όταν το βυτιοφόρο στο οποίο επέβαινε μαζί με τους αδικοχαμένους Ανδρέα Σοφοκλέους και Μάριο Αριστοτέλους, έπεσε στην  χαράδρα.

«Δίπλα μου ο ένας ήταν νεκρός και ο άλλος ζητούσε βοήθεια. Χρειαζόμουν κι εγώ βοήθεια. Με το κινητό μου κατάφερα να ειδοποιήσω για βοήθεια. Ήταν θέλημα Θεού το ότι σήμερα είμαι ζωντανός», αναφέρει στον «Φιλελεύθερο».

Έκτοτε ζει με ραγισμένη λεκάνη, σπασμένο αυχένα και πρόβλημα στο δεξί χέρι. «Έχασα τον ύπνο μου, συνεχώς βλέπω τις ίδιες εικόνες του δυστυχήματος και δεν είμαι πλέον ο ίδιος άνθρωπος», τονίζει με βουρκωμένα μάτια.

Ο 51χρονος δασοπυροσβέστης, πλέον δεν μπορεί να σηκώσει βάρος, κουράζεται όταν οδηγά σε μεγάλες αποστάσεις.

Ο κ. Σιαμπτάνης ήταν έκτακτος δασοπυροσβέστης τα τελευταία 10χρόνια και απορεί τι θα απογίνει τώρα.

Θα πρέπει να πηγαίνει στο Νοσοκομείο για φυσιοθεραπεία, ενώ στις 19 Σεπτεμβρίου θα τον εξετάσει νευροχειρούργος για τη ζημιά που υπέστη στη λεκάνη και στον αυχένα.

Ο ίδιος, ζητά αποζημίωση και αποκατάσταση. Έχει αποταθεί με επιστολή του στο Τμήμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που του απάντησε ότι θα μελετηθεί το θέμα του και θα του απαντηθεί. Ακόμα περιμένει …

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top