Δημοσιογράφος που είχε απαχθεί από αντάρτες στη Συρία ισχυρίζεται ότι ο απαγωγέας του στηρίζεται από τη CIA

Δημοσιογράφος που είχε απαχθεί από αντάρτες στη Συρία ισχυρίζεται ότι ο απαγωγέας του στηρίζεται από τη CIA

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Times, `Αντονι Λόιντ, ο οποίος είχε απαχθεί το 2014 μαζί με έναν συνάδελφό του από αντάρτες ενώ κάλυπτε τον πόλεμο στη Συρία, υποστηρίζει ότι ο ένας από τους απαγωγείς του μετέχει πλέον σε μια ομάδα μαχητών που στηρίζεται από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Την εποχή της απαγωγής του ο Λόιντ είχε τραυματιστεί από πυρά στο πόδι, ενώ ο φωτορεπόρτερ Τζακ Χιλ είχε ξυλοκοπηθεί άγρια. Και οι δύο αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι κατ` εντολή ενός τοπικού αρχηγού των ανταρτών.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στη βρετανική εφημερίδα ο Λόιντ εξηγεί ότι πρόσφατα αναγνώρισε εκείνον που τον πυροβόλησε σε ένα βίντεο που δείχνει μαχητές οι οποίοι "ανήκουν όλοι σε μια ομάδα που στηρίζεται από τη CIA", την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών.

Αποτέλεσμα εικόνας για anthony lloyd the times

"Με πυροβόλησε ενώ ένα πλήθος παρακολουθούσε, αφού προηγουμένως με χτύπησε άγρια, κατηγορώντας με ότι ήμουν πράκτορας της CIA. Τώρα, όπως φαίνεται, δουλεύει αυτός για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, γράφει ο δημοσιογράφος.

"Αυτοί είναι οι πιο πρόσφατοι σύμμαχοι των Δυτικών εναντίον του Ισλαμικού Κρατους στη Συρία", πρόσθεσε, τονίζοντας ότι ζήτησε μάταια από τον αμερικανικό στρατό να του εξηγήσει πώς είναι δυνατόν "ένας διαβόητος απαγωγέας (...) να περνάει τις αμερικανικές διαδικασίες ελέγχου".

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν το 2015 ένα πρόγραμμα ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων, με στόχο να εκπαιδεύσουν και να εξοπλίσουν Σύρους μετριοπαθείς μαχητές που επιθυμούν να πολεμήσουν εναντίον του ΙΚ. Η προσπάθεια αυτή επικεντρώθηκε κυρίως στους μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS) που πολεμούν στη βόρεια Συρία και στηρίζονται επί τόπου από άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

Η εβδομάδα που πέρασε, ίσως αποδειχθεί η πιο καθοριστική από την ημέρα που κυκλοφόρησε το βιβλίο «Κράτος Μαφία», του Μακάριου Δρουσιώτη και αυτό επειδή για πρώτη φορά, η υπόθεση μεταφέρεται ολοκληρωμένα από το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στο επίπεδο των θεσμικών αποφάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE