ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπράβο στις δυο Λεμεσιανές δύτριες! Σχημάτισαν στο νερό το σύμβολο κατά του καρκίνου του μαστού

Μπράβο στις δυο Λεμεσιανές δύτριες! Σχημάτισαν στο νερό το σύμβολο κατά του καρκίνου του μαστού

Με στόχο την ενίσχυση του ταμείου της Europa Donna Κύπρου και την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από το θέμα του καρκίνου του μαστού, 66 δύτριες σχολής κατάδυσης, σχημάτισαν υποβρυχίως, το διεθνές σύμβολο επίγνωσης για τον καρκίνο του μαστού, το γνωστό Pink Ribbon (ροζ φιογκάκι).

Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, σε παραλία της Λεμεσού και όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος του ΔΣ της Europa Donna Κύπρου, Εύη Παπαδοπούλου, "το Pink Ribbon όπως είναι γνωστό, είναι για εμάς ένα σύμβολο που χωρίς λόγια μπορεί να δείξει στο κόσμο αυτό που αντιπροσωπεύουμε σαν Europa Donna Κύπρου, που είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση".

"Θέλουμε τις γυναίκες να είναι ενήμερες, να είναι πιο συνειδητοποιημένες με το σώμα τους για να μπορέσουν να λάβουν όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο για τον καρκίνο του μαστού", συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα σχετικά, ανέφερε πως στα 15 χρόνια της Europa Donna Κύπρου, έχουν γίνει άλματα, με τον κόσμο να μην διστάζει να αναφέρει λέξεις που κάποτε θεωρούσε φοβερές. "Ο κόσμος πλέον μπορεί να μιλά πιο άνετα για τον καρκίνο του μαστού, έφυγε το ταμπού, έφυγε ο φόβος και μια γυναίκα μπορεί πλέον να το συζητήσει για να λάβει τις προφυλάξεις της αλλά και αν βρεθεί στην κατάσταση του ασθενή, να μπορεί να το συζητήσει για να πάρει όλα εκείνα τα όπλα για να το πολεμήσει", συμπλήρωσε.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε τελετουργικό υπό τους ήχους τυμπάνων, ενώ ενδιαφερόμενες είχαν την ευκαιρία για δοκιμαστική κατάδυση σε ρηχά νερά. Έγιναν επίσης επιδείξεις καράτε και yoga καθώς και συζήτηση για την υγιεινή διατροφή και άσκηση.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top