ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εκ νέου στο Κακουργιοδικείο οι πέντε για την υπόθεση ΣΑΠΑ

Εκ νέου στο Κακουργιοδικείο οι πέντε για την υπόθεση ΣΑΠΑ

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο, αναμένεται να προσαχθούν εκ νέου σήμερα Τρίτη 6/9 οι πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση του ΣΑΠΑ.

Οι πέντε κατηγορούμενοι - Γιώργος Μιχαηλίδης, Φειδίας Σαρίκας, Ευστάθιος Ευσταθίου , Βάσος Βασιλείου και Γιώργος Σιαηλής - αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δεκασμό δημόσιου λειτουργού, κτήση περιουσιακού οφέλους από λειτουργούς και αξιωματούχους του δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. 

Και οι 5 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Στη σημερινή δικάσιμο αναμένεται η Κατηγορούσα Αρχή, που εκπροσωπείται από τους Ανώτερο Δικηγόρο της Δημοκρατίας Νίνο Κέκκο και τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου, να απαντήσει στη θέση των συνηγόρων υπεράσπισης ότι δεν υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων 2, 3 και 5 (Σαρίκα, Ευσταθίου και Σιαηλή).

Η Κατηγορούσα Αρχή ισχυρίζεται ότι δεν ευσταθούν αυτά που ισχυρίστηκαν στην αγόρευση τους οι συνήγοροι υπεράσπισης και ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον όλων των κατηγορουμένων και πως το δικαστήριο θα πρέπει να τους καλέσει σε απολογία. 

Στην προηγούμενη δικάσιμο κάποιοι εκ των συνηγόρων υπεράσπισης πρόκριναν τις εισηγήσεις τους για την υπόθεση ΣΑΠΑ, ενώ η διαδικασία ορίστηκε για συνέχιση σήμερα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων Φειδία Σαρίκα, Ευστάθιου Ευσταθίου  και Γιώργου Σιαηλή εξέφρασαν τη θέλησή τους να υποβάλουν εισήγηση στο δικαστήριο ότι δεν έχει αποδειχθεί εκ πρώτης όψεως υπόθεση για τους πελάτες τους.
Η τελευταία δικάσιμος ξεκίνησε με την εισήγηση του συνήγορου υπεράσπισης του Φειδία Σαρίκα, δικηγόρου Κρις Τριανταφυλλίδη, ο οποίος είπε πως ο πελάτης του αντιμετωπίζει από το ογκώδες κατηγορητήριο έξι κατηγορίες.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Γιώργου Σιαηλή, δικηγόρος Κώστας Σιαηλής εξέφρασε τη θέση πως καμία καθοδήγηση μαρτύρων δεν επιτρέπεται σε ποινική διαδικασία, προσθέτοντας πως η μαρτυρία Βέργα κατασκευάστηκε στα μέτρα της μαρτυρίας Δρακόπουλου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ευστάθιου Ευσταθίου, δικηγόρος Σάββας Αγγελίδης, είπε στο δικαστήριο ότι δεν έχει αποδειχθεί εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του Ευσταθίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στη Λάρνακα: 29χρονος μοτοσικλετιστής το νέο θύμα της ασφάλτου - Στη δημοσιότητα το όνομά του

Τάφος - Οπλοστάσιο: Ενώπιον Δικαστηρίου οι δύο συλληφθέντες - Δείτε φωτογραφία από τα όπλα που βρήκαν οι Αρχές

Πρατήρια καυσίμων: Το «παράδοξο» με τα φθηνότερα πρατήρια - Στα ίδια επίπεδα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πίνακες

Κωνσταντίνου και Ελένης: Πόσοι Κύπριοι γιορτάζουν σήμερα - Oι παραλλαγές των ονομάτων και η ιστορία των Αγίων

Στιγμές τρόμου στον Μούτταλο: Άγνωστοι έκλεψαν πάνω από €5.000 - Έριξαν πυροβολισμούς

Adele: Τα συγχαρητήρια που έδωσε δημόσια στην κόρη του συντρόφου της



ΔΗΚΟ: Παρωχημένες προεκλογικές νοοτροπίες ή δημοσκοπικός πανικός

ΔΗΚΟ: Παρωχημένες προεκλογικές νοοτροπίες ή δημοσκοπικός πανικός

Όσο πλησιάζουμε στις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου, το προεκλογικό σκηνικό παίρνει φωτιά, με τα κόμματα να επιστρατεύουν όλο το δυναμικό τους για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Παρά τις δημοσκοπήσεις, όσες είδαν το φως της δημοσιότητας και τα όσα καταγράφονται, τα κόμματα προχωρούν σε δικές τους εσωτερικές δημοσκοπήσεις στις οποίες καταγράφονται οι προθέσεις των ψηφοφόρων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top