ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθ. Ορφανίδης: Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής για δεύτερη φορά

Αθ. Ορφανίδης: Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής για δεύτερη φορά

Για 2η συνεδρία ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών ο Αθ. Ορφανίδης. O πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης και αναμένεται να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα των Βουλευτών, στις 0900 το πρωι την Τρίτη 6/9.

Κατά την πρώτη παρουσία του κ. Ορφανίδη την προηγούμενη Τρίτη ενώπιον της Επιτροπής, τέθηκε σωρεία ερωτημάτων από τους Βουλευτές μέλη αλλά και μη μέλη της Επιτροπής, με την εξαίρεση του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργου Περδίκη, ο οποίος θα θέσει τα ερωτήματά του σήμερα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαχαρίας Ζαχαρίου ανέφερε ότι θα δοθεί επαρκής χρόνος στον κ. Ορφανίδη για να απαντήσει καθώς και στους ίδιους τους Βουλευτές εάν επιθυμούν να θέσουν επιπρόσθετα ερωτήματα. Δεν απέκλεισε δε το ενδεχόμενο η συνεδρία να είναι και ολοήμερη.

Στη συνεδρία έχουν κληθεί να παραστούν, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης και η Έφορος Εσωτερικού Ελέγχου Άννα Ζαβού-Χριστοφόρου.

Σε μια αρχική του τοποθέτηση την περασμένη Τρίτη, ο κ. Ορφανίδης επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια για την αποδοχή σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της απόφασης για το ελληνικό PSI αλλά και για την απόφαση αύξησης του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών στο 9%.

Είπε επίσης ότι όταν ολοκληρώθηκε η θητεία του στην Κεντρική, ήταν μεν δύσκολα τα πράγματα αλλά κατά τον ίδιο, διαχειρίσιμα.

Σύμφωνα με τον κ. Ορφανίδη, το κούρεμα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί ακόμα και τις πρώτες ημέρες Μαρτίου 2013. Ο κ. Ορφανίδης υποστήριξε ότι η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου απέκρυψε πληροφόρηση από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη και ενήργησε, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, με «ύποπτο και ζημιογόνο» τρόπο για τον τόπο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top