ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Γονείς κλείδωσαν σε κλουβί το αυτιστικό παιδί τους

ΚΥΠΡΟΣ: Γονείς κλείδωσαν σε κλουβί το αυτιστικό παιδί τους

Σε σοκαριστικές αποκαλύψεις προέβη η πρόεδρος του Συνδέσμου Παιδιών με Αυτισμό Μαρία Κλεάνθους ενώπιων της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα "ΠΟΛΙΤΗΣ" την Τετάρτη 7/9 η κ. Κλεάνθους αναφέρθηκε σε περιστατικά όπου γονείς αυτιστικού παιδιού αναγκάστηκαν να κλείσουν το παιδί τους κλουβί για να προστατευτούν οι ίδιοι από τυχόν επιθέσεις του αλλά και να προστατεύσουν τον ίδιο ώστε να μην κάνει κακό στον εαυτό του. 

Σε μια άλλη περίπτωση, γονείς με ψυχιατρικά προβλήματα ασκούσαν βία στο αυτιστικό παιδί τους. 

Μίλησε ακόμη για γονείς που είναι αναγκασμένοι να είναι κλεισμένοι στο σπίτι 24 ώρες το 24ωρο έτσι ώστε να φροντίζουν τα παιδιά τους. 

Τέλος μίλησε και για την δική της περίπτωση, αφού και η ίδια είναι μάνα αυτιστικού παιδιού και διερωτήθηκε τι θα κάνει όταν δεν θα μπορεί να φροντίζει τον 28χρονο γιο της, ποιες ενέργειες έχει κάνει ο κρατικός μηχανισμός για τέτοιες περιπτώσεις. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top