Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση στη Μινεσότα

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση στη Μινεσότα

Η επίθεση με μαχαίρι που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματισθούν 8 άνθρωποι σε εμπορικό κέντρο της Μινεσότα το Σάββατο 17/9, «πραγματοποιήθηκε από μαχητή του Ισλαμικού Κράτους», μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Amaq, όργανο προπαγάνδας της ισλαμιστικής ομάδας.

«Ο εκτελεστής των επιθέσεων με μαχαίρι χθες στη Μινεσότα ήταν μαχητής του Ισλαμικού Κράτους», μετέδωσε το πρακτορείο, τονίζοντας πως ενεργούσε «ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις του ΙΚ να στοχεύσουν τα μέλη του κατά των υπηκόων χωρών που ανήκουν στη συμμαχία των Σταυροφόρων». Με τα τελευταία αυτά σχόλια, το Amaq κάνει αναφορά στη διεθνή συμμαχία που έχει συσταθεί για να πλήξει τους αντάρτες του ΙΚ που μάχονται στη Συρία.

Σύμφωνα με την αμερικανική αστυνομία, ο δράστης των επιθέσεων «έκανε επικλήσεις στον Αλλάχ» και τραυμάτισε 8 ανθρώπους με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο της Μινεσότα, προτού πέσει νεκρός από πυρά ενός αστυνομικού, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Κλείδωσε» η κοινή συνάντηση Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν με Ολγκίν

«Κλείδωσε» η κοινή συνάντηση Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν με Ολγκίν

Στις 11 Δεκεμβρίου θα επισκεφθούν από κοινού οι δύο ηγέτες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τ/κ ηγέτης Τουφάν Έρχιουρμαν, τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους και ακολούθως θα έχουν κοινή συνάντηση υπό την καθοδήγηση της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εκπροσώπου  των ΗΕ στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ.