ΚΟΣΜΟΣ

Κοριτσάκι ανασύρεται ζωντανό από τα συντρίμμια του σπιτιού της στο Χαλέπι (VIDEO)

Κοριτσάκι ανασύρεται ζωντανό από τα συντρίμμια του σπιτιού της στο Χαλέπι (VIDEO)

Διασώστες σκάβουν με γυμνά χέρια και ένας από τους εθελοντές της κρατά τρυφερά το κεφάλι - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο - Άγνωστη η κατάσταση της υγείας της.

Η ελπίδα για ζωή δε σβήνει ούτε έπειτα από τους καταστροφικούς βομβαρδισμούς στη Συρία και αυτό αποδεικνύεται με τη διάσωση ενός μικρού κοριτσιού που εγκλωβίστηκε κάτω από τα συντρίμμια του σπιτιού της στο Χαλέπι.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο και ανήρτησε ο βρετανικός Independent, καταγράφονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες διασωστών να ανασύρουν ζωντανό ένα παιδί.
Το κοριτσάκι με τα ίσια καστανά μαλλιά δεμένα με έναν λευκό σκονισμένο φιόγκο και το βεραμάν ζακετάκι αρχικά παραμένει σιωπηλό ενώ οι άνδρες με γυμνά χέρια σκάβουν ανάμεσα στα συντρίμμια. Στη συνέχεια, όμως, ακούγεται το κλάμα της τη στιγμή που ένας από τους εθελοντές διασώστες, της κρατά τρυφερά το κεφάλι για να μην τραυματιστεί.

Έπειτα από λίγη ώρα, η μικρή μεταφέρθηκε από τους άνδρες σε ασθενοφόρο και στη συνέχεια σε νοσοκομείο για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η κατάστασή της δεν έχει γίνει γνωστή, ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση σχετικά με τους γονείς της έπειτα από την επιδρομή στην περιοχή Μπαμπ αλ-Ναϊράμπ.

Όλα αυτά, ενώ η εκεχειρία μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των αντικαθεστωτικών ομάδων να έχει καταρρεύσει με τις επιθέσεις να συνεχίζονται.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχουν προχωρήσει στην κατάληψη αρκετών κτιρίων στο Χαλέπι, εκ των οποίων και εκείνο που χρησιμοποιούσαν μέλη των «Λευκά Κράνη». 

Ο Ιμπραήμ Αλχάζ, μέλος της οργάνωσης δήλωσε: «Είναι πραγματικά κρίσιμα. (Οι συριακές δυνάμεις) έχουν στοχεύσει κέντρα αμύνης. Δεν έχω δει στη ζωή τέτοιους βομβαρδισμούς. Είναι πολύ, πολύ έντονοι».

Την ίδια στιγμή, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατέγραψε το θάνατο επτά αμάχων την περασμένη Πέμπτη, εκ των οποίων τρία παιδιά.  

Δείτε το βίντεο


 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top