ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Υπουργείο Υγείας αποδοκιμάζει την απόφαση της ΠΑΣΥΚΙ για στάση εργασίας

Το Υπουργείο Υγείας αποδοκιμάζει την απόφαση της ΠΑΣΥΚΙ για στάση εργασίας

Το Υπουργείο Υγείας «αποδοκιμάζει εντονότατα την απόφαση της ΠΑΣΥΚΙ να κατέλθει σε προειδοποιητική τρίωρη στάση εργασίας, επικαλούμενη ως λόγο το γεγονός ότι τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν από σύσκεψη».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι όπως έχει ξεκαθαριστεί και σε προηγούμενη ανακοίνωση του, η αναφορά ότι ζητήθηκε από την ΠΑΣΥΚΙ να αποχωρήσει από την εν λόγω σύσκεψη ουδόλως ευσταθεί, μιας και πρόκειται για σύσκεψη στην οποία η συντεχνία δεν είχε κληθεί να συμμετάσχει, αλλά προσήλθε απρόσκλητη.

«Συνεπώς, η απόφαση αυτή και η στάση της ΠΑΣΥΚΙ αφήνει ερωτηματικά ως προς τα πραγματικά κίνητρά της».

Στην ανακοίνωση το Υπουργείο αναφέρει ότι «η αιφνίδια επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας από μέρους της ΠΑΣΥΚΙ και η `ετσιθελική απαίτηση` να παρακαθίσει σε σύσκεψη στην οποία δεν είχε κληθεί από κανένα από τους παρευρισκομένους, το ελάχιστο που μπορεί να χαρακτηρισθεί είναι προκλητική και ατυχής».

Το Υπουργείο αναφέρει επίσης ότι «οι πρακτικές που επιλέγει η ΠΑΣΥΚΙ καθώς και η τελευταία ενημέρωση για `λήψη απόφασης προειδοποιητικής τρίωρης στάσης εργασίας λόγω έλλειψης σεβασμού και εκτίμησης προς τους ιατρούς του δημοσίου`,  προβληματίζουν το Υπουργείο Υγείας και επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά τις ανησυχίες για προσπάθειες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τους επικείμενους σχεδιασμούς  για  εκ βάθρων μεταρρύθμιση στον τομέα της Υγείας».

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι κάποιοι δεν τηρούν καν τα προσχήματα και απροκάλυπτα οδηγούν σε μια ολοκληρωτική ρήξη τον χώρο της δημόσιας υγείας. Στον βωμό της συντήρησης του παρωχημένου συστήματος όπου ο καθένας θεωρεί τη δημόσια υγεία ως δικό του βασίλειο, κάποιοι είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν την υγεία του λαού και του τόπου, επιχειρώντας να ακυρώσουν τη συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου Κύπρου και των κρατικών νοσηλευτηρίων, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις των πράξεών τους» σημειώνει το Υπουργείο Υγείας.

«Στις συνεχείς κινήσεις καλής θέλησης του Υπουργείου Υγείας που αφορούν τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των επαγγελματιών υγείας που ακολούθησαν της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών της 13ης Σεπτεμβρίου, αντικρίζουμε μια στείρα αντίδραση, η οποία μαρτυρεί πλέον τη μεθοδευμένη και προαποφασισμένη στάση κάποιων για πρόκληση οριστικής κατάρρευσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων» συμπληρώνει.

Ξεκαθαρίζει τέλος ότι δεν θα επιτρέψει την ανατροπή των μεταρρυθμίσεων ούτε και τους εκβιασμούς που επιχειρούνται από ορισμένη μερίδα κυβερνητικών ιατρών, αναφέροντας ότι ο κόσμος απαιτεί ριζική μεταρρύθμιση και η Κυβέρνηση προχωρεί με την υποβολή των σχετικών νομοσχεδίων.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top