ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριμερής συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου

Τριμερής συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου

Συνάντηση είχαν οι τρεις υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου

 

Η προετοιμασία της ατζέντας της Συνόδου Κορυφής του Καϊρου στις 11-12 Οκτωβρίου, καθώς και οι απτές ενέργειες και τα προγράμματα που συμφωνήθηκαν στη Συνάντηση Κορυφής της Αθήνας, απασχόλησαν την συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών  Ιωάννη Κασουλίδη, της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά, και της Αιγύπτου Sameh Shoukri, στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας των τριών χωρών, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Αιγύπτου, στη Νέα Υόρκη. 

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Ιωάννης Κασουλίδης υπενθύμισε ότι από την αιγυπτιακή Μόνιμη Αντιπροσωπεία στη Νέα Υόρκη ξεκίνησε η ιδέα της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου, εδώ και δύο χρόνια «και θέλουμε να κρατήσουμε αυτή την παράδοση για να γίνεται επιπροσθέτως των άλλων συναντήσεων μια συνάντηση εδώ στη Νέα Υόρκη».

«Αυτή τη φορά συνέπεσε αυτή η συνάντησης να γίνεται παραμονές της Συνόδου Κορυφής που οργανώνεται για το Κάιρο, επομένως μας δόθηκε η ευκαιρία να κοιτάξουμε ότι όλα πάνε καλά με τα θέματα που θα ασχοληθεί η τριμερής Σύνοδος, περιλαμβανομένων και κάποιων απτών ενεργειών, προγραμμάτων που έχουμε συμφωνήσει από τη Συνάντηση Κορυφής της Αθήνας».

Οι τρεις υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν για θέματα που αφορούν τη Συρία και του ρόλου της ΕΕ όσον αφορά την Αίγυπτο».

Από την πλευρά του ο κ. Κοτζιάς είπε ότι κατά τη συνάντηση «κουβεντιάσαμε για όσα έχουμε συμφωνήσει και τον τρόπο που θα υλοποιηθούν μέχρι τις 11 του Οκτώβρη (όταν θα γίνει η τριμερής Σύνοδος Κορυφής στο Κάιρο). Είχαμε ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στην περιοχή και ιδιαίτερα στο συριακό και εκφράσαμε εκατέρωθεν την αλληλεγγύη και την υποστήριξη μας».

Ενωρίτερα ο κ. Κασουλίδης προήδρευσε συνεδρίας της Ομάδας Δράσης της Κοινοπολιτείας.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top