ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Προδρόμου για Τριμερή: «Τώρα είναι η ώρα…»

Π. Προδρόμου για Τριμερή: «Τώρα είναι η ώρα…»

Τώρα είναι η ώρα για να δημιουργήσουμε συνθήκες ενότητας και να επιζητήσουμε μια συμφωνία στη βάση των κοινών αρχών και θέσεων όλων των πολιτικών δυνάμεων, δήλωσε ο Εκ. Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Στη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και τον τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μουσταφά Ακκιντζί έχουν διαψευσθεί οι ανησυχίες και έχουν αποδειχτεί αβάσιμες οι επίμονες επικρίσεις που ακούγονταν τόσο καιρό από δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Αποδείχτηκε ότι είχαν λάθος όσοι δεν εμπιστεύονταν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Στη Νέα Υόρκη κατάφερε να αντιπαρέλθει τη σπουδή της τουρκικής πλευράς και την όποια πίεση για να εξωθηθούμε σε πρόωρη διεθνή διάσκεψη ή να δεσμευτούμε με χρονοδιάγραμμα κάποιου οδικού χάρτη, που θα έδινε εσφαλμένες εντυπώσεις χωρίς η Τουρκία να έχει καταθέσει τις απαραίτητες θέσεις για λύση. Συγχαίροντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τους συνεργάτες του, θεωρούμε ότι διασφαλίζουν στην πράξη τις συνθήκες για να έχουμε ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο, ενώ ταυτόχρονα καταθέτουμε αμείωτη την καλή θέληση και την ετοιμότητά μας για μια λύση του Κυπριακού.

Εξακολουθούν τώρα να υπάρχουν πιθανότητες και μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια συμφωνία μέσα από ένα λογικό και ισορροπημένο συμβιβασμό, στη βάση αρχών και του διεθνούς δικαίου, για να τερματισθεί η κατοχή το συντομότερο δυνατό. Είναι θετικό ότι αποφασίστηκε να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση με εντατικές συναντήσεις και να παίξει ενεργότερο ρόλο και ο ίδιος ο γενικός γραμματέας.

Εξακολουθεί όμως να υπάρχει η απόλυτη ανάγκη η Τουρκία να πάρει εκείνες τις απαραίτητες αποφάσεις, ιδιαίτερα σχετικά με την ασφάλεια (τερματισμό εγγυήσεων) και το εδαφικό.

Μπαίνοντας σε αυτή την καταληκτική φάση, την οποία και ο γ.γ. χαρακτήρισε ως κρίσιμη, πρέπει να επιδείξουμε ταυτόχρονα ψυχραιμία και νηφαλιότητα, αλλά και αποφασιστικότητα. Επιβάλλεται εν όψει της δύσκολης διαπραγμάτευσης να εξασφαλίσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα στη βάση των θεμελιωδών αρχών και των εθνικών θέσεων που είναι κοινές σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, αλλά και που θα είναι επωφελείς για ολόκληρη την Κύπρο.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να ενισχύσουμε την ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο μέσα από το πλαίσιο της συλλογικότητας που μπορεί να αναπτυχθεί με διάλογο και εποικοδομητικές προτάσεις στις θεματικές συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου.

ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top