ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Έντονη αντίδραση κατοίκων! Ζητούν να αποχωρήσει γνωστή γαλακτοβιομηχανία από την περιοχή τους – «Φέρνουν νυφίτσες»

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Έντονη αντίδραση κατοίκων! Ζητούν να αποχωρήσει γνωστή γαλακτοβιομηχανία από την περιοχή τους – «Φέρνουν νυφίτσες»

Την έντονη τους διαμαρτυρία εκφράζουν κάτοικοι της οδού Προδρόμου, Οιδίποδος και Σπύρου Σαμαρά στη Λευκωσία, οι οποίοι ζητούν αποχώρηση γνωστής γαλακτοβιομηχανίας από την περιοχή τους.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Πρόκειται για την εταιρεία «Pittas Industries Ltd» η οποία έχει αιτηθεί  ανανέωση της προσωρινής πολεοδομικής άδειας κατά παρέκκλιση των προνοιών του τοπικού σχεδίου Λευκωσίας.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν όπως η εν λόγω γαλακτοβιομηχανία μετακινηθεί εντός βιομηχανικής περιοχής κάνοντας λόγο για σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από την παρουσία της στην οικιστική ζώνη.

Σε επιστολή που απέστειλαν προς την Πολεοδομική αρχή αναφέρουν:

  1. Η διακίνηση των φορτηγών-βυτιοφόρων και η στάθμευση τους πολλές φορές μέσω του δρόμου πάνω στην νησίδα προκαλεί κυκλοφοριακή συμφόρηση .

 

  1.  Η διακίνηση των φορτηγών-βυτιοφόρων στο πίσω μέρος του εργοστασίου προκαλεί πρόβλημα με την διέλευση άλλων οχημάτων και των πεζών.

 

  1.  Η διαρροή μικρών ποσοτήτων γάλακτος στο δρόμο με αποτέλεσμα οι οσμές να προσελκύουν εκατοντάδες μύγες. Ως εκ τούτου έχουμε πολλές νυφίτσες που έλκονται από το γάλα, αυτές έρχονται και καταλήγουν στα σπίτια μας.

 

  1. Κατά την φόρτωση υπολειμμάτων γάλακτος η βρώμα είναι ανυπόφορη.

 

  1. Η στάθμευση των οχημάτων των υπαλλήλων στο παρακείμενο παρκινγκ λόγω του ότι είναι από χώμα, δημιουργούνται σκόνες καθημερινά, το βράδυ ο χώρος του παρκινγκ παραμένει ανοικτός και γίνεται μεγάλη οχληρία μέχρι τις πρωινές ώρες διότι σταθμεύουν οι πελάτες του παρακείμενου κέντρου διασκέδασης ‘’DOLCE’’ .

 

  1. Οι καύσεις από τα φουγάρα όπως και η αποθήκευση ποσοτήτων πετρελαίου προκαλούν ρίπους.

 

  1.  Στον δρόμο βρίσκουμε κηλίδες πετρελαίου και άλλων λαδιών.

 

  1.  Κατασκευές προσθήκες και επεκτάσεις χωρίς κανένα έλεγχο και περιορισμό.

 

  1.  Η Συνεχόμενη λειτουργία μηχανημάτων μέρα νύκτα μας εξαναγκάζει να μην μπορούμε να ανοίγουμε τις μπαλκονόπορτες και να καθίσουμε στην βεράντα μας να απολαύουμε και να ηρεμήσουμε όπως γίνεται σε άλλες οικιστικές περιοχές.

 

  1.  Πληρώνουμε φόρους καθαριότητας, εντούτοις η γύρω περιοχή κατάντησε σκουπιδότοπος λόγω του ανεξέλεγκτου χώρου στάθμευσης, και της ευκολίας στο κάθε ένα να ρίχνει οτιδήποτε στο χώρο του παρκινγκ, όσο και στο δρόμο και πέριξ του εργοστασίου.

 

  1. Οι ανέσεις της ζωής υποβαθμίστηκαν και πολλοί ένοικοι σκέπτονται να φύγουν από την περιοχή

 

  1.  Στο παρακείμενο πάρκο στο οποίο παίζουν παιδιά κινδυνεύουν από τα διερχόμενα βυτιοφόρα.

Για το όλο ζήτημα ενημερώθηκε το κίνημα Οικολόγων το οποίο μέσω του Προέδρου της Γιώργου Περδίκη ζήτησε σχετική ενημέρωση σε επιστολή του προς την Διευθύντρια του Τμήματος Πολεοδομίας κυρία Αθηνά Αριστοτέλους Κληρίδου.

Σε απαντητική επιστολή το Επαρχιακό Τμήμα Πολεοδομίας στην Λευκωσία αναφέρει ότι η αίτηση της εν λόγω εταιρείας εξετάζεται σημειώνοντας το γεγονός ότι παρόμοια παρέκκλιση είχε δοθεί και στο παρελθόν.

Δείτε την επιστολή:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top