ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περδίκης: «Θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει το Εθνικό Συμβούλιο και η μελέτη των εγγράφων»

Περδίκης: «Θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει το Εθνικό Συμβούλιο και η μελέτη των εγγράφων»

Την ανάγκη άμεσης έναρξης των συνεδριάσεων του Εθνικού Συμβουλίου έτσι ώστε τόσο τα πολιτικά κόμματα όσο και ο λαός να πάρουν την πραγματική εικόνα των συνομιλιών, υπέδειξε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης ενόψει της έναρξης του νέου κύκλου εντατικοποιημένων συναντήσεων για λύση του Κυπριακού.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Περδίκης είπε πως ο νέος κύκλος συνομιλιών αρχίζει υπό το βάρος των «συνεχών αρνητικών δηλώσεων» από τον Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος επανέλαβε χθες την απαίτησή του για εκ περιτροπής προεδρία για το οποίο, όπως είπε, σημειώνεται «κάθετη διαφωνία».

«Εμείς θεωρούμε», είπε, «ότι θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα στο Εθνικό Συμβούλιο η μελέτη όλων των εγγράφων, να δοθούν τα έγγραφα στα κόμματα, να υπάρξει ενημέρωση αυτού του γέριμου του κυπριακού λαού, εν ονόματι του οπίου γίνεται αυτή η προσπάθεια, για να μπορέσουμε να πάρουμε, και πολιτικά κόμματα αλλά και πολίτες, την πραγματική εικόνα των διαπραγματεύσεων».

Εκφράζοντας ιδιαίτερη ανησυχία από την εμμονή της τ/κ πλευράς στα θέματα της ασφάλειας, των εγγυήσεων, στο εδαφικό και στο περιουσιακό, ο κ. Περδίκης είπε πως «η εικόνα που αποκομίσαμε είναι ότι έχουν πάρει σχεδόν όλα όσα ήθελαν στον τομέα της διακυβέρνησης και τώρα αρνούνται τις οποιεσδήποτε παραχωρήσεις στους πολύ κρίσιμους τομείς της ασφάλειας, των εγγυήσεων και του εδαφικού».

Είπε ακόμη ότι πρέπει οπωσδήποτε όλοι οι παράγοντες να αποφύγουν εξάρσεις και εντάσεις σαν αυτή της παράστασης της Αντιγόνης.

«Είναι πραγματικά τραγικό ότι σε αυτή την κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων οι Ε/κ μοιάζουν έτοιμοι να σφαχτούν μεταξύ τους όπως ο Πολυνείκης και ο Ετεοκλής στο μύθο που αφορά την τραγωδία της Αντιγόνης», κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Αυλαία πέφτει, 19 χρόνια μετά, για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, στην τρίτη θανατική ανάκριση για τα αίτια του θανάτου του, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top