ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Αντισυνταγματική η πρόταση ΑΚΕΛ για επίδομα τέκνου - Ετοιμάζουν νομοσχέδιο

Κυβέρνηση: Αντισυνταγματική η πρόταση ΑΚΕΛ για επίδομα τέκνου - Ετοιμάζουν νομοσχέδιο

Η κυβέρνηση διαφώνησε με την πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για διεύρυνση του εύρους κάλυψης του επιδόματος τέκνου ειδικά για τις πολύτεκνες οικογένειες, ενημερώνοντας ταυτόχρονα πως προτίθεται να καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο περί τα τέλη του έτους.

Στη συνεδρία την Τρίτη 4/10 της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, αξιωματούχοι του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι η πρόταση είναι αντισυνταγματική καθότι αυξάνει τις δαπάνες του κράτους.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Φακοντής η πρόταση του ΑΚΕΛ προνοεί την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του οικογενειακού εισοδήματος, έτσι ώστε τα ποσά από τόκους καταθέσεων να μην υπολογίζονται ολόκληρα ως έσοδο για όλους τους ιδιοκτήτες του λογαριασμού, να μην υπολογίζεται στο οικογενειακό εισόδημα το ποσό που παρακρατείται ως καταβλητέα έκτακτη εισφορά για την άμυνα και την αύξηση του οικογενειακού εισοδήματος κατά 3.000 ανά τέκνο πέραν των δύο, για να αντιμετωπιστεί η αδικία των οικογενειών με τρία τέκνα και άνω.

«Δυστυχώς για ακόμα μια φορά έχει διαφανεί ότι η Κυβέρνηση κλείνει τα αφτιά της συνεχίζοντας τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, απορρίπτοντας προτάσεις που αποσκοπούν στη στήριξη των ομάδων του πληθυσμού», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Φακοντής.

Πρόσθεσε πως «το μόνο που έχουν αναφέρει είναι ότι επεξεργάζονται νομοσχέδιο, το οποίο θα καταθέσουν πριν από το τέλος του χρόνου όσον αφορά το επίδομα τέκνου», χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης επέκρινε την Κυβέρνηση, η οποία παρουσιάζει «πρωτοφανή απλοχεριά» όταν πρόκειται για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τα κέρδη κάποιων επιχειρήσεων, τα κέρδη κάποιων μεγαλοϊδιοκτητών, αλλά επικαλείται το δημόσιο κόστος όταν πρόκειται για τους φτωχούς και τους εξαθλιωμένους, όπως είπε.

«Αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη και πραγματικά είναι θλιβερή και πρέπει η Κυβέρνηση να αλλάξει στάση. Οι πρώτοι οι οποίοι θα πρέπει να επωφεληθούν από τη βελτίωση των δημοσίων οικονομικών δεν είναι οι υψηλόμισθοι του δημοσίου, αλλά είναι οι πολύτεκνοι, είναι οι κατατρεγμένοι και οι ταλαιπωρημένοι από την οικονομική κρίση και είναι οι μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις που είναι η ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας», κατέληξε.


Πηγή:ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top