ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΕ ΑΓΙΑΣ ΦΥΛΑΣ: Αρνήθηκαν τα πάντα οι κατηγορούμενοι – Ζήτησε αποζημίωση 12 εκατομμυρίων για βλάβη της προσωπικότητας του ο ένας επιχειρηματίας

ΣΠΕ ΑΓΙΑΣ ΦΥΛΑΣ: Αρνήθηκαν τα πάντα οι κατηγορούμενοι – Ζήτησε αποζημίωση 12 εκατομμυρίων για βλάβη της προσωπικότητας του ο ένας επιχειρηματίας

Αρνήθηκαν και τις 183 συνολικά κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν την Πέμπτη (06/10), οι εννέα κατηγορούμενοι για τις δυο πρώτες υποθέσεις εξασφάλισης δανείων με ψευδείς παραστάσεις, από την πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας.

Η πρώτη υπόθεση αφορά τη σύναψη εννέα δανείων συνολικού ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ και η δεύτερη 11 δανείων 1.961,000 ευρώ, τα οποία είχαν εξασφαλιστεί χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις και με κατηγορούμενους δυο επιχειρηματίες, στελέχη και μέλη της Επιτροπείας της πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας.

Αρχικά τέθηκε αίτημα για νέα αναβολή από το δικηγόρο υπεράσπισης του 52χρονου επιχειρηματία, εν αναμονή ακρόασης στο Ανώτατο Δικαστήριο, που ορίστηκε για τις 17 Οκτωβρίου, όπου θα εξεταστεί αίτημα του πελάτη του για καταβολή αποζημιώσεων 12 εκατομμυρίων ευρώ, ως θεραπεία για παραβίαση των συνταγματικών του δικαιωμάτων και βλάβης που υπέστη η προσωπικότητα του.

Το Κακουργιοδικείο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης, υποδεικνύοντας ότι το θέμα αυτό δεν θεωρεί ότι επηρεάζει την απάντηση του κατηγορούμενου στις κατηγορίες που θα του απαγγελθούν, αίτημα που κατατέθηκε και απορρίφθηκε και για τις δυο υποθέσεις.

Αν και διαβάστηκαν συνοπτικά, χρειάστηκαν περί τα 15 λεπτά για το δικηγόρο της Δημοκρατίας, Ανδρέα Αριστείδη, να απαγγείλει τις 109 κατηγορίες στους οκτώ κατηγορούμενους της δεύτερης υπόθεσης, οι οποίοι αρνήθηκαν ενοχή.

Ακολούθως, και μετά από ένα και πλέον χρόνο αναβολών, απαγγέλθηκαν οι 74 κατηγορίες στους πέντε κατηγορούμενους της πρώτης υπόθεσης (τέσσερις εξ αυτών κατηγορούνται και στην πρώτη υπόθεση), οι οποίοι επίσης αρνήθηκαν ενοχή.

Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε αρκετό χρονικό περιθώριο για την ακρόαση των υποθέσεων, αφενός λόγω του ογκωδέστατου φακέλου των υποθέσεων, αλλά και για να αποφασιστούν, σε συνεργασία με την υπεράσπιση, κάποια παραδεκτά γεγονότα, προς συντόμευση της διαδικασίας.

Ως εκ τούτου, το Κακουργιοδικείο όρισε την ακρόαση της πρώτης υπόθεσης για τις 16 Ιανουαρίου 2017 (09:00) και της δεύτερης υπόθεσης για τις 15 Φεβρουαρίου 2017 (09:00).

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία για την 3η υπόθεση γίνεται ξεχωριστά και στις 25 Οκτωβρίου το Κακουργιοδικείο αναμένει να ενημερωθεί κατά πόσο ο Γενικός Εισαγγελέας έχει δώσει οδηγίες ως προς το κατά πόσο η συγκεκριμένη υπόθεση θα εκδικαστεί τελικά ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου αντί του Κακουργιοδικείου.

Κατηγορούμενοι στην τρίτη υπόθεση - που αφορά εννέα συνολικά δάνεια 4.575.000 ευρώ, που με τις καθυστερήσεις αποπληρωμής και τους τόκους ανήλθαν σε 8.854.000 ευρώ περίπου - είναι ένας 60χρονος επιχειρηματίας, πέντε μέλη της Επιτροπείας της πρώην ΣΠΕ, ο πρώην Γραμματέας και ο διευθυντής χορήγησης δανείων.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



Μολότοφ, κροτίδες, επιθέσεις και... συλλήψεις - Παρατράγουδα σε διάφορες πόλεις τη νύχτα της Ανάστασης

Μολότοφ, κροτίδες, επιθέσεις και... συλλήψεις - Παρατράγουδα σε διάφορες πόλεις τη νύχτα της Ανάστασης

Τα μέλη της Αστυνομίας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν διάφορα περιστατικά παγκύπρια κατά το τελευταίο τριήμερο της Μεγάλης Εβδομάδας που αφορούσαν οχληρία, ρίψη κροτίδων, άναμμα λαμπρατζιών και άλλα αδικήματα που σχετίζονταν με τη νεανική παραβατικότητα. Επίσης, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ανταποκρίθηκαν σε αρκετές κλήσεις που αφορούσαν πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top