ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ιωνάς Νικολάου εγκαινίασε το νέο γυμναστήριο των Κεντρικών Φυλακών - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο Ιωνάς Νικολάου εγκαινίασε το νέο γυμναστήριο των Κεντρικών Φυλακών - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τα εγκαίνια των αναβαθμισμένων χώρων εκγύμνασης στις Κεντρικές Φυλακές που είναι το αποτέλεσμα της αγαστής στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Φυλακών και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, με την ευγενική υποστήριξη του ΟΠΑΠ, τέλεσε σήμερα το απόγευμα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου.

Παρών στην τελετή εγκαινίων των χώρων εκγύμνασης ήταν, μεταξύ άλλων, ο ΓΔ του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ανδρέας Μυλωνάς, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης, η τέως Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλέα Παπαέλληνα Χατζηστεφάνου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ Κύπρου Δημήτρης Αλετράρης, η Διευθύντρια Μάρκετινγκ του ΟΠΑΠ Αγάθη Μανναρίδου, λειτουργοί του ΚΟΑ και των Κεντρικών Φυλακών.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης εγκαινιάζοντας τις αίθουσες εκγύμνασης δοκίμασε μαζί με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ και όργανα γυμναστικής και ακολούθως έπαιξε ποδοσφαιράκι.

Σε χαιρετισμό του , ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως είπε ότι τα σημερινά εγκαίνια είναι το αποτέλεσμα της αποφασιστικότητας της Διεύθυνσης των Φυλακών και του Υπουργείου Δικαιοσύνης να αλλάξει την αρνητική εικόνα που για χρόνια είχαν οι Φυλακές και να κτίσει σταδιακά και μέσα από μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση ένα σωφρονιστικό ίδρυμα εκ νέου.

«Ένα ίδρυμα το οποίο σήμερα σέβεται τον κάθε κρατούμενο, αναγνωρίζει τις ανάγκες και τα δικαιώματά του και του παρέχει δυνατότητες για άθληση, ψυχαγωγία, προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη. Με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και προσωπικότητα του κάθε κρατουμένου ξεχωριστά, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε ένθερμα τους στόχους για εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού μας συστήματος που καταβάλλει η Διεύθυνση και το προσωπικό των Φυλακών. Γιατί η διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης, η ευρύτερη καλλιέργεια του ανθρώπου κατά την περίοδο του εγκλεισμού, οι ευκαιρίες για επιμόρφωση και συμμετοχή σε αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, συμβάλλουν στην αναμόρφωση των κρατουμένων και κατ’ επέκταση την ομαλότερη επανένταξή τους στην κοινωνία», πρόσθεσε.

Η Διευθύντρια του Τμήματος Φυλακών Άννα Αριστοτέλους, σε χαιρετισμό της είπε ότι τα πέντε κλειστά γυμναστήρια, τα οποία εγκαινιάζουν σήμερα, λειτουργούν με πρότυπα σύγχρονα μηχανήματα ενδυνάμωσης και αεροβικών προσαρμογών, με κανόνες και επιστημονική καθοδήγηση καθηγητών φυσικής αγωγής (γυμναστών), βοηθώντας εξατομικευμένα τον κάθε αθλούμενο, να επιτύχει μια Ιδανική Σωματική Σύσταση.

«Έχοντας εφαρμόσει την ιδέα του “work-life balance” στο πλαίσιο λειτουργίας της φυλακής μας, φροντίσαμε ώστε ο χρόνος των κρατουμένων στο έγκλειστο περιβάλλον, να κατανέμεται κατά το δυνατό ισορροπημένα μεταξύ οικογένειας, εργασίας, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, και αθλητικών δραστηριοτήτων κτλ. Όσον αφορά τις αθλητικές δραστηριότητες των κρατουμένων, έχουμε αυξήσει τις ευκαιρίες συμμετοχής τους σε διάφορες ποδοσφαιρικές συναντήσεις, σε διάφορα προγράμματα άσκησης όπως είναι Yoga, Body Combat, Zoumba, καθώς και με αυξημένες ώρες στη λειτουργία των νέων κλειστών γυμναστηρίων, ώστε όλοι οι κρατούμενοι να αθλούνται καθημερινά, με βάση τις αθλητικές τους προτιμήσεις», πρόσθεσε.
Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, στο δικό του χαιρετισμό είπε ότι ο Οργανισμός μέσω του προγράμματος «Μαζικής Άθλησης» συνεργάζεται στενά με τις Κεντρικές Φυλακές στο τομέα της εκγύμνασης των κρατουμένων, ενώ, παράλληλα, προωθεί και άλλα προγράμματα που αφορούν την ομαλή επανένταξη τους στην κοινωνία.

«Γι’ αυτό και την σημερινή ημέρα θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε σημαντικότατη γιατί στοχεύει στην καλύτερη διαβίωση των κρατουμένων στις Κεντρικές Φυλακές. Εγκαινιάζουμε τα γυμναστήρια των Κεντρικών Φυλακών για τα οποία ως ΚΟΑ αισθανόμαστε ικανοποίηση που μας δίνεται η ευκαιρία να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Παραδίδουμε σήμερα τα γυμναστήρια στην διάθεση των κρατουμένων και τους ευχόμαστε καλή άθληση», συμπλήρωσε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, στο δικό του χαιρετισμό του είπε ότι ιδιαίτερα η άθληση και η γυμναστική, αποτελούν δυνατό εχέγγυο για τον κάθε άνθρωπο, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, για να μπορέσει να διαμορφώσει μια άλλη διάθεση, υποβοηθητική της συμπεριφοράς του στην κοινωνία.

«Στη βάση αυτής της ωφέλιμης προσέγγισης, αποφασίσαμε ως ΟΠΑΠ Κύπρου να ενισχύσουμε το έργο της διοίκησης των φυλακών με την προσφορά σύγχρονων οργάνων γυμναστικής...Κι επειδή η προσφορά στην υγεία, το περιβάλλον, την παιδεία και τον αθλητισμό δεν μπορεί να αποδεχτεί διακρίσεις, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε, κάνοντας ως ΟΠΑΠ Κύπρου, ακριβώς αυτό που μας προέτρεψε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Να συνδράμουμε δηλαδή, στην υλοποίηση των προγραμμάτων της πολιτείας προς όφελος της κοινωνίας, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες εποχές. Θεωρούμε, λοιπόν, ότι η άθληση, η οποία θα διευκολυνθεί μέσω των οργάνων γυμναστικής και των γυμναστηρίων που σας παραδίνουμε σήμερα, θα συμβάλει σημαντικά στην καλύτερη διαβίωση των φυλακισμένων. Ενισχύοντας και τη διάθεση τους για μια υγιέστερη, από κάθε άποψη, επανεκκίνηση στη ζωή τους», κατέληξε.



 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Η Κύπρος απαιτεί, οι δολοφόνοι στο σκαμνί» - Διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τον Θανάση Νικολάου

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Σήκωσε το Κύπελλο ο μικρός Λουκάς: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα του - Δείτε εικόνες και βίντεο

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τα τελευταία λόγια της 40χρονης πριν τη δολοφονήσει ο 50χρονος - Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Λάκης Γαβαλάς: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί - Με ποινικό μητρώο ο ιερωμένος που τον έβρισε



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top