ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκάνδαλο σε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα: Απύθμενο θράσος καταλογίζουν σε καθηγητή τον οποίο καταγγέλλουν ότι καταχράζεται δημόσιο χρήμα

Σκάνδαλο σε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα: Απύθμενο θράσος καταλογίζουν σε καθηγητή τον οποίο καταγγέλλουν ότι καταχράζεται  δημόσιο χρήμα

Ο λόγος για γνωστό καθηγητή ο οποίος εργάζεται σε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα και η συμπεριφορά του όπως υποστηρίζουν κάποιοι συνάδελφοι του αγγίζει τα όρια της θρασύτητας.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω καθηγητής έχει καταγγελθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του εν λόγω Πανεπιστημιακού Ιδρύματος ότι κατέχει, παράνομα και παράλληλα με την θέση του και άλλη θέση εργασίας ως καθηγητής σε Πανεπιστήμιο της Βρετανίας και μάλιστα με πλήρη απασχόληση.

Εναντίον του φερόμενου σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς, διπλοθεσίτη επίκουρου καθηγητή, διερευνάται καταγγελία, ότι μετά την λήξη της σαββατικής του άδειας (άδεια η οποία δίδεται σε καθηγητές για απασχόληση τους για μικρό χρονικό διάστημα εκτός Πανεπιστημίου), συνέχιζε να εργάζεται στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο παραμελώντας τους φοιτητές του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, αμελώντας και καθυστερώντας μέχρι και 2 ολόκληρα χρόνια να υποβάλει τις σχετικές βαθμολογίες των φοιτητών.

Ο επίκουρος καθηγητής, καταγγέλλεται ότι καταχράζεται το δημόσιο χρήμα και πιο συγκεκριμένα ότι ενώ πληρωνόταν από την Κυπριακή Δημοκρατία εργαζόταν παράλληλα σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο. Ταυτόχρονα οι επικριτές του, του καταλογίζουν ότι παραμελεί τα καθήκοντα του στο εν λόγω Πανεπιστημιακό Ίδρυμα αφήνοντας ανειδίκευτους φοιτητές να διδάσκουν το μάθημα του!

Ο ίδιος άνθρωπος που προέβαινε στην εκμετάλλευση της θέσεως του, της εμπιστοσύνης που του εναπόθεσαν οι φοιτητές του, της Κυπριακής Δημοκρατίας και του φορολογούμενου πολίτη, είχε το θράσος  όπως τον καταγγέλλουν συνάδελφοι του να προβαίνει σε ανυπόστατους ισχυρισμούς, διασύροντας το όνομα άλλων καθηγητών του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος για να αποπροσανατολίσει και να ‘σκεπάσει’ τις δικές του ατασθαλίες.

Το όλο σκάνδαλο σύμφωνα με τις καταγγελίες χρήζει διερεύνησης από τον Γενικό Ελεγκτή του κράτους, αφού δυστυχώς η διεύθυνση του συγκεκριμένου Πανεπιστημίου αλλά και το Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν έχουν μέχρι σήμερα προβεί στις δέουσες ενέργειες για άμεση διερεύνηση και επιβολή των απαραίτητων κυρώσεων, τόσο για την καταγγελία διπλής ιδιότητος  και αμέλειας εναντίον του περί ’ου ο λόγος καθηγητή αλλά και του γεγονότος ότι δημόσια συκοφαντεί ασυστόλως και απερίφραστα τους συναδέλφους του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top