ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεανώ Αναγιωτού: Η μοναδική Κύπρια σερβιτόρα που δουλεύει σε κρουαζιερόπλοιο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Θεανώ Αναγιωτού: Η μοναδική Κύπρια σερβιτόρα που δουλεύει σε κρουαζιερόπλοιο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η Λεμεσιανή Θεανώ που εργάζεται στην εταιρεία Salamis Cruise Lines είναι ίσως η μοναδική Κύπρια που απασχολείται ως σερβιτόρα σε κρουαζιερόπλοιο.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Την γνωρίσαμε σε μια από τις κρουαζιέρες που διοργανώνει η εταιρεία Salamis Cruise Lines και μας έκανε τρομερή εντύπωση μόλις μίλησε κυπριακά.

Ο λόγος, για την 32χρονη Θεανώ Αναγιωτού η οποία τα τελευταία δυο χρόνια εργάζεται ως σερβιτόρα σε κρουαζιερόπλοιο και είναι η μοναδική Κύπρια που εργάζεται στο συγκεκριμένο πόστο.

Την συναντήσαμε σε μια από τις κρουαζιέρες για την Ρόδο και μας εντυπωσίασε μόνο και μόνο από το χαμόγελο της.

Η 32χρονη Θεανώ μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, μας  εξήγησε πως βρέθηκε να εργάζεται στα κρουαζιερόπλοια.

«Τέλειωσα τις σπουδές μου ως ψυχολόγος και μετά έκανα ειδίκευση στα άτομα με αυτισμό όμως  δυστυχώς λόγω της κρίσης δεν έβρισκα εύκολα δουλειά. Εργαζόμουν για έξι μήνες σε ειδικό σχολειό και τους άλλους έξι καθόμουν σπίτι. Μια καλή μέρα αποφάσισα να κάνω την αίτηση μου για να πιάσω δουλεία στα κρουαζιερόπλοια του Salamis», μας εξήγησε.

Η νεαρή Λεμεσιανή είναι πολύ αγαπητή τόσο από τους υπόλοιπους υπαλλήλους όσο και από τους Κύπριους πελάτες. Μάλιστα μόλις μιλήσει στην κυπριακή διάλεκτο όλοι εκπλήσονται που είναι Κύπρια και την «πιάνουν» στην κουβέντα, φωνάζοντας την χαϊδευτικά «Λεμεσιανή».

Μας ανάφερε πως θα συνεχίσει να εργάζεται αφού της αρέσει αυτό που κάνει, ενώ μας τόνισε πως λόγω του χαρακτήρα της, οι υπεύθυνοι του πλοίου την μετακινούν συνεχώς σε διάφορα πόστα αφού μπορεί να τα καταφέρει παντού!

Εξηγώντας μας πως είναι να ζει κάποιος για έξι μήνες στο πλοίο, μας τόνισε πως της αρέσει αυτό που κάνει αν και είναι πολύ δύσκολο ως απασχόληση. 

«Είσαι μακριά από τους δικούς σου ενώ η επικοινωνία που έχεις μαζί τους είναι ελάχιστη, κάποιος για να αντέξει στο πλοίο πρέπει να έχει αρκετές αντοχές και να μπορεί να ανέχεται την πίεση της συγκεκριμένης δουλειάς» μας ανάφερε μεταξύ άλλων.

Η ίδια ταξιδεύει σε διάφορα μέρη χωρίς να έχει αρκετά έξοδα, ενώ τις ελεύθερες τις ώρες προτίμα να ξεκουράζεται.

Να σημειώσουμε πως στο κρουαζιερόπλοιο του Salamis, εργάζεται ακόμη ένας Κύπριος στο πόστο του σερβιτόρου ενώ υπάρχουν ακόμη δυο κύπριες υπάλληλοι που βρίσκονται στην υποδοχή . 

Η 32χρονη Θεανώ μαζί με ένα εκ των καπετάνιων  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Ερχονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες - Ολα όσα περιλαμβάνει το καιρικό «μενού»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ» : «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Eurovision 2024: Σκόνη και θρύψαλα έκανε ο Ελβετός το βραβείο του - Η viral στιγμή με το «ατύχημα»

Νότια Αφρική: Άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια, πέντε ημέρες μετά την κατάρρευση κτιρίου στην πόλη Τζορτζ



«Ανατολίτικο παζάρι»  στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Καθοριστική θεωρείται η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άγκυρα, τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top