ΠΑΡΑ-THEMA

Γιος γνωστής Κύπριας πολιτικού «εξαγόρασε» ψήφο στις μαθητικές εκλογές με κρέπες!

Γιος γνωστής Κύπριας πολιτικού «εξαγόρασε» ψήφο στις μαθητικές εκλογές με κρέπες!

Η πληροφορία προέρχεται από σίγουρη πηγή, αλλά παρ΄ όλα αυτά διερευνάται περαιτέρω...

Την μεταφέρουμε, ωστόσο, όχι για κουτσομπολιό, αλλά μπας και ευαισθητοποιηθούμε και αρχίσουμε να βάζουμε μυαλό σ΄ αυτό τον τόπο.

Νεαρός μαθητής Δημοτικού Σχολείου ανέλαβε δράση την ημέρα που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν οι εκλογές της τάξης. «Εξαγόρασε» ψήφο με κρέπες σε γνωστή κρεπερί. «Έπιανε» τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες και τους έλεγε πως αν τον τιμήσουν, τότε αυτός θα τους κεράσει.

Το ενδιαφέρον της ιστορίας μας είναι ότι ο εν λόγω μαθητής είναι γιος γνωστής Κύπριας πολιτικού. Φαίνεται ότι του μεταλαμπάδευσε τη φιλοσοφία της...

Αν μείνουμε μόνο σ΄ αυτά τα στοιχεία, δεν θα είμαστε τίποτα περισσότερο παρά κουτσομπόληδες που έλεγε και ο Τιμούρ όταν θήτευε στην Κύπρο.

Αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει είναι η λογική του δούναι και λαβείν. Τι εστί δούναι και λαβείν; Δώσε μου για να πάρεις. Δοσοληψία. Συναλλαγή!

Προσφέρεις μόνο για να πάρεις. Αν ο άλλος θέλει, αλλά δεν μπορεί να σου προσφέρει, δεν του δίνεις.

Αυτή είναι η φιλοσοφία μας στην Κύπρο: «Να πω του Γιώρκου να μιλήσει πέρκει πιάουν την κόρη μας δουλειά. Τζιαί ξέρει ο Γιώρκος ότι εκέρτησεν που μέναν ήδη, τζιαί ότι εν θα μείνει πάνω μου αν βοηθήσει τζιαί τούντην στράταν».

Κι αυτό ακριβώς είναι που χαλά τις ανθρώπινες σχέσεις. Πέρασε ο καιρός που προσφέραμε επειδή νοιώθαμε ικανοποίηση που βοηθήσαμε τον συνάνθρωπό μας.

Το βλέπεις και με τα κόμματα. Το ψηφίζεις και το προωθείς για να σε βοηθήσει. Όχι γιατί έχετε κοινά ιδανικά κι αξίες. Γι΄ αυτό ανεχθήκαμε τους πολιτικούς το 2013 και συνεχίσαμε να ανεχόμαστε τα σκατά που μας τάισαν. Θιασώτες του υπάρχοντος συστήματος, που μετά τον αρχικό θυμό για το κούρεμα, κρύψαμε για να περάσουμε.

Βάζουμε τελεία εδώ, γιατί πιστεύω το έχουμε στείλει το μήνυμά μας... 

ΜακΦαν

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top