ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνίδα, κάτοικος Συρίας η γυναίκα που πιάστηκε με 2,2 εκατ. ευρώ στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος - Τα είχε κρυμμένα στο σώμα της!

Ελληνίδα, κάτοικος Συρίας η γυναίκα που πιάστηκε με 2,2 εκατ. ευρώ στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος - Τα είχε κρυμμένα στο σώμα της!

Ισχυρίζεται ότι τα χρήματα προέρχονται από εκποίηση περιουσίας

Ελληνίδα, που είχε και διαβατήριο Συρίας, κάτοικος Δροσιάς όταν βρίσκεται στην Ελλάδα, αφού μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Ελλάδας και Συρίας, είναι η γυναίκα που εντοπίστηκε με 2,213.500 ευρώ  και 58.900 δολάρια, όλα σε μετρητά, την Παρασκευή (14/10) στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Αρχικά είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι επρόκειτο για Ρωσίδα, καθώς επέβαινε σε πτήση της Aeroflot  που έφτασε στην Αθήνα από τη Μόσχα.

Κατά τον έλεγχο που της έγινε διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα, που έχει ελληνικό, αλλά και συριακό διαβατήριο, είχε επιμελώς κρυμμένα τα χρήματα τόσο στις αποσκευές της, όσο και επάνω στο σώμα της (σε λαστέξ που φορούσε) και τα οποία προσπάθησε να τα εισάγει στη χώρα μας χωρίς να τα δηλώσει ως όφειλε.

Οι τελωνειακοί προέβησαν σε δέσμευση των χρημάτων σύμφωνα με τον κανονισμό 1889/2005, ο οποίος προβλέπει πρόστιμο ύψους 25% επί του δεσμευθέντος ποσού (553.375 ευρώ).

Η γυναίκα μετά τη σύλληψή της ισχυρίστηκε ότι είχε κληρονομήσει μεγάλη ακίνητη περιουσία στη Συρία και τα χρήματα προέρχονται από την  πώλησή της.

Εαν στην έρευνα που θα διεξαχθεί για την προέλευση των χρημάτων από την αρμόδια αρχή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, η γυναίκα δεν αποδείξει ότι είναι νόμιμα, τότε κατάσχονται όλα.

Την περίεργη υπόθεση χειρίζεται το Τελωνείο του Αεροδρομίου. Αστυνομία, ΕΥΠ και Ανεξάρτητη Αρχή και για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος συμμετέχουν στη διερεύνηση.

Διαβάστε ακόμη: Έμειναν με το «στόμα ανοικτό» οι Αστυνομικοί! Πιάσανε Ρωσίδα στο αεροδρόμιο με 2,2 εκατ. ευρώ και 59 χιλ. δολάρια μετρητά!

Απο Protothema.gr 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top