Aπέτρεψαν περαιτέρω αποκοπή δέντρων οι κάτοικοι Ξυλοφάγου – Έκοβαν ευκάλυπτους και όχι ακακίες οι Βρετανοί

Aπέτρεψαν περαιτέρω αποκοπή δέντρων οι κάτοικοι Ξυλοφάγου – Έκοβαν ευκάλυπτους και όχι ακακίες οι Βρετανοί

Τράβηξαν χειρόφρενο οι κάτοικοι Ξυλοφάφου στην επιχείρηση των Βρετανικών Βάσεων για αποκοπή δέντρων στην περιοχή.

Η επιχείρηση που στήθηκε από τις Βρετανικές Βάσεις για αποκοπή δέντρων σε δασύλλιο σε περιοχή που εφάπτεται του πεδίου βολής Πύλας και κοινότητας Ξυλοφάγου σταμάτησε μετά από παρέμβαση των κατοίκων της περιοχής.

Όπως πληροφορούμαστε οι Βρετανοί είχαν αποκόψει μέχρι εκείνη τη στιγμή περίπου 50 δέντρα, και όχι απλά ακακίες όπως ήταν η αρχική ενημέρωση, μεταξύ των οποίων λεμονιές, κωνοφόρα και ευκάλυπτους.

Η παρέμβαση των κατοίκων, όπου και εγκλώβισαν περίπου 250 στρατιώτες των Βάσεων στην περιοχή, είχε ως αποτέλεσμα της ματαίωση των επιχειρήσεων.

Μάλιστα, η αποκοπή δέντρων ανεστάλη μέχρι και τον Δεκέμβριο όπου θα εκλεγεί νέο κοινοτικό συμβούλιο.

Να υπενθυμίσουμε πως η επιχείρηση αποκοπής των δέντρων είχε ξεκινήσει στις τρείς τα ξημερώματα της Δευτέρας (20/10), ενώ όταν οι κάτοικοι της περιοχής αντιλήφθηκαν το γεγονός κινητοποίησαν ολόκληρη την κοινότητα.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στα αποκαΐδια της κρίσης: Φωτιές, ευθύνες και ένας ανασχηματισμός, τον Σεπτέμβρη - Ποιοι υπουργοί «βλέπουν» την έξοδο

Στα αποκαΐδια της κρίσης: Φωτιές, ευθύνες και ένας ανασχηματισμός, τον Σεπτέμβρη - Ποιοι υπουργοί «βλέπουν» την έξοδο

Με τις φλόγες να έχουν αφήσει πίσω τους δύο νεκρούς, δεκάδες κατεστραμμένα σπίτια και επιχειρήσεις σε κοινότητες στην ορεινή Λεμεσό, η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη δεν καλείται πλέον μόνο να διαχειριστεί τις συνέπειες μιας φυσικής καταστροφής, αλλά και τις πολιτικές αναταράξεις που πυροδοτούνται μέρα με τη μέρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE