LIKE ONLINE

Τρίγωνο των Βερμούδων: Νέα θεωρία λύνει το μυστήριο πίσω από την εξαφάνιση πλοίων και αεροπλάνων!

Τρίγωνο των Βερμούδων:  Νέα θεωρία λύνει το μυστήριο πίσω από την εξαφάνιση πλοίων και αεροπλάνων!

Μπορεί τα αλλόκοτα σύννεφα που σχηματίζονται πάνω από τη θαλάσσια έκταση να αποτελούν το «κλειδί» των μυστηρίου των δεκάδων εξαφανίσεων πλοίων και αεροσκαφών;

Μπορεί τα αλλόκοτα σύννεφα που σχηματίζονται πάνω από το Τρίγωνο των Βερμούδων να αποτελούν το «κλειδί» των μυστηρίου των δεκάδων πλοίων και αεροπλάνων που έχουν χαθεί χωρίς να αφήσουν ίχνος στη διαβόητη θαλάσσια έκταση;

Μια εκπληκτική καινούργια θεωρία συνδέει τα εν λόγω σύννεφα με «βόμβες-αέρα» ταχύτητας 270 χλμ/ώρα ικανές να προκαλέσουν την συντριβή αεροσκαφών και την βύθιση μικρών πλοίων.

Σύμφωνα με την New York Post, η καινούργια αυτή θεωρία βασίζεται στα ευρήματα μιας ομάδας μετεωρολόγων, που παρουσίασαν την σχετική μελέτη τους πρόσφατα στην εκπομπή What on Earth του Science Channel.

Χρησιμοποιώντας δορυφορική ραδιοεντοπιστική απεικόνιση, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πάνω από το Τρίγωνο των Βερμούδων παράξενα σύννεφα με σχήμα εξαγώνου, πλάτους έως και 80 χλμ. «Η δορυφορική απεικόνιση είναι πραγματικά πολύ περίεργη. Ειδικά το σχήμα των νεφικών σχηματισμών. Αυτό το είδος του εξαγώνου απαντά στους ωκεανούς και κρύβει αυτό που ονομάζουμε "βόμβες αέρα", οι οποίες προκαλούνται από ισχυρά καθοδικά ρεύματα, τα λεγόμενα "microbursts"» επισήμανε στην εκπομπή ο μετεωρολόγος Randy Cerveny.

Αυτές οι «εκρήξεις αέρα» είναι τόσο ισχυρές που μπορεί να φτάσουν τα 270 χλμ/ώρα και - όπως ένας τυφώνας - να βυθίσουν με ευκολία ένα σκάφος ή να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες σε αεροπλάνα.

Αμέτρητες ανεξήγητες εξαφανίσεις αεροσκαφών και πλοίων έχουν συνδεθεί ανά τους αιώνες με το διαβόητο Τρίγωνο των Βερμούδων. Η θαλάσσια έκταση ανάμεσα στο Μαϊάμι, το Πουέρτο Ρικο και τα νησιά των Βερμουδών, επίσης γνωστή ως Τρίγωνο του Διαβόλου, είναι για πολλούς ένα μέρος μυστηριώδες, που αψηφά τους κανόνες της φύσης, ενώ δεν λείπουν αστικοί μύθοι έχουν αποδώσει αυτές τις εξαφανίσεις σε παραφυσική δραστηριότητα ή σε εξωγήινα όντα.

Από Protothema.gr 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



Μολότοφ, κροτίδες, επιθέσεις και... συλλήψεις - Παρατράγουδα σε διάφορες πόλεις τη νύχτα της Ανάστασης

Μολότοφ, κροτίδες, επιθέσεις και... συλλήψεις - Παρατράγουδα σε διάφορες πόλεις τη νύχτα της Ανάστασης

Τα μέλη της Αστυνομίας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν διάφορα περιστατικά παγκύπρια κατά το τελευταίο τριήμερο της Μεγάλης Εβδομάδας που αφορούσαν οχληρία, ρίψη κροτίδων, άναμμα λαμπρατζιών και άλλα αδικήματα που σχετίζονταν με τη νεανική παραβατικότητα. Επίσης, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ανταποκρίθηκαν σε αρκετές κλήσεις που αφορούσαν πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top