ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Έταζαν καριέρες σε Μαροκινές και τις έβγαζαν στο κλαρί - Ο δρόμος προς την εκπόρνευση

ΛΕΜΕΣΟΣ: Έταζαν καριέρες σε Μαροκινές και τις έβγαζαν στο κλαρί - Ο δρόμος προς την εκπόρνευση

Στην εξάρθρωση κυκλώματος που δρούσε στη βάση καλά οργανωμένου σχεδίου και εν τέλει στην καταδίκη 15 προσώπων προχώρησε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», 15 πρόσωπα κρίθηκαν ένοχα για την συμμετοχή τους σε κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων.

Η δράση του κυκλώματος απασχόλησε την Αστυνομία το 2009 και 2010 έτος καταχώρησης ποινικής υπόθεσης των εν λόγω προσώπων.

Από τα μουσικοχορευτικά κέντρα στα καμπαρέ και τον αγοραίο έρωτα

Το κύκλωμα λειτουργούσε με τον εξής τρόπο. Μια γυναίκα από το Μαρόκο η οποία ζούσε στην Κύπρο και εργαζόταν ως καλλιτεχνική πράκτορας εντόπιζε μέσω αντιπροσώπων της, στη χώρα της γυναίκες που βρίσκονταν σε κακή οικονομική κατάσταση.

Ακολούθως έταζε σε αυτές μια καλύτερη ζωή εάν έρχονταν στην Κύπρο με πολύ καλούς μισθούς και εργασία σε μουσικοχορευτικά κέντρα. Έτσι οι συμπατριώτισσες της θα ξοφλούσαν πολύ γρήγορα τα δάνεια που είχαν στις χώρες τους.

Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να προσεγγίσει και να φέρει στην Κύπρο την Zyad και την El Fatmi ως χορεύτριες και El Louami ως τραγουδίστρια.

Όταν οι γυναίκες έφτασαν στην Κύπρο παραλήφθηκαν από την καλλιτεχνική πράκτορα και σε συνεργασία με μια άλλη συγκατηγορούμενη της, η οποία εργαζόταν σε καμπαρέ, ανακοίνωσαν στις παραπονούμενες ότι η δουλειά τους θα ήταν να κάνουν σεξ με πελάτες.

Εκμετάλλευση της ευπαθούς θέσης των γυναικών

Το Εφετείο αποφάσισε όπως επικυρώσει τις πρωτόδικες ποινές των 15 εμπλεκόμενων προσώπων όπου το κάθε ένα από αυτά είχε διαφορετικό ρόλο στο κύκλωμα.

Σύμφωνα με το Εφετείο ο εξαναγκασμός των γυναικών δεν βασιζόταν στις απειλές αλλά στην ισχυρή πειθώ και την εκμετάλλευση της ευπαθούς θέσης των γυναικών οι οποίες βρέθηκαν σε μια ξένη χώρα χωρίς χρήματα όντας ευάλωτες και ανίκανες να αντιδράσουν.

Με άλλα λόγια η εμπορία βασιζόταν στην εκμετάλλευση ευάλωτων οικονομικά ανθρώπων που σε αναζήτηση καλύτερης ζωής έπεφταν θύματα ενός καλά οργανωμένου σχεδίου που στόχο είχε την εκπόρνευση τους.  

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Τροχαίο στη Λευκωσία - Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ξανά στο Δικαστήριο οι 10 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για κράτηση

Τραγωδία στη Λεμεσό - Απεβίωσε 30χρονος ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο



Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Με εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν τα επιτελεία των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top