ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ Νεοφύτου: «O Αναστασιάδης είναι πολύ μάγκας» - Ευχές για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις στην Ελβετία

Αβέρωφ Νεοφύτου: «O Αναστασιάδης είναι πολύ μάγκας» - Ευχές για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις στην Ελβετία

Την ευχή να υπάρξουν στις διαπραγματεύσεις στην Ελβετία “οι συγκλίσεις στο εδαφικό για να προχωρήσουμε να συζητήσουμε και τα θέματα ασφάλειας και να ανοίξει το παράθυρο ελπίδας να ζήσουμε ξανά σε μια επανενωμένη πατρίδα”, εξέφρασε ενώπιον της Βουλής απόψε, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Στη δευτερολογία του, ο κ. Νεοφύτου ευχόμενος δύναμη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι “οι διαπραγματεύσεις που θα δώσει σε μερικές μέρες δεν θα είναι για την Κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ και για οποιοδήποτε κόμμα, θα είναι ένας αγώνας για τον τόπο μας”.

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε και σε “μαγκιά του Προέδρου” Αναστασιάδη καθώς και της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνης (ΑΟΖ). “Λέχθηκε ότι η Τουρκία διεκδικεί σήμερα το 45% της ΑΟΖ αλλά ο Αναστασιάδης είναι πολύ μάγκας. Το ότι η Τουρκία διεκδικεί το 45% της ΑΟΖ και αυτό συμπεριλαμβάνεται και στο οικόπεδο 6 και στον τρίτο γύρο βρέθηκαν πολυεθνικές εταιρείες όπως η TOTAL και η ENI να έχουν υποβάλει αίτηση για το οικόπεδο 6, πέστε για τη μαγκιά της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Νίκου Αναστασιάδη”, είπε χαρακτηριστικά.

Απαντήσεις έδωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο ότι “δεν δεχόμαστε σε κανένα στάδιο την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

“Μόνο ένα, άκουσα, πολιτικό αρχηγό κι αν το ανακαλέσει εγώ θα το σεβαστώ και δεν θα το ξανααναφέρω, που ήταν έτοιμος να δεχτεί την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αμέσως μετά την εφαρμογή της λύσης κι αυτός είναι ο συνάδελφος Νικόλας Παπαδόπουλος”, που το ανέφερε σε τηλεοπτική συζήτηση.

Σε σχέση με την αναφορά του κ. Παπαδόπουλου ότι γίνεται προσπάθεια επαναφοράς του σχεδίου Ανάν πίσω από κλειστές πόρτες, ο κ. Νεοφύτου, σημείωσε ότι “μόνο ένα έγγραφο έχω το οποίο ζητά να συζητήσουμε επί του σχεδίου Ανάν, υπογραμμένο από ένα πρώην στις 17 Δεκεμβρίου 2003 όταν ο Ντενκτάς τον Μάρτιο του 2003 μας έκανε το χατίρι να το ρίξει στον κάλαθο των αχρήστων και να το κηρύξει νεκρό στην Χάγη”.

Σε απάντηση του στον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα για την ιθαγένεια, ο κ. Νεοφύτου διάβασε σχετικό απόσπασμα από το ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου του 2014.

“...θα υπάρχει μια και μόνο κυπριακή ιθαγένεια που θα ρυθμίζεται από την κυπριακή νομοθεσία. Ολοι οι πολίτες της ενωμένη Κύπρου θα είναι επίσης πολίτες είτε της ε/κ συνιστώσας πολιτείας είτε της τ/κ συνιστώσας πολιτείας. Το αποκλείει κ. Λιλλήκα γιατί πιο κάτω λέει αυτή η ιδιότητα θα είναι εσωτερική και θα συμπληρώνει και δεν θα υποκαθιστά με οποιονδήποτε τρόπο την ιθαγένεια της ενωμένης Κύπρου”, είπε.

Διευκρίνισε ότι “η παράταξη του δεν στηρίζει μια συμφωνία που δεν υπάρχει αλλά ούτε και απορρίπτουμε μια συμφωνία που δεν υπάρχει”, σημειώνοντας ότι “άλλοι από τις 9 το πρωί μέχρι τώρα απορρίπτουν κάτι το οποίο δεν υπάρχει”

Στο ερώτημα αν εμπιστευόμαστε τον Ερντογάν, ο κ. Νεοφύτου απάντησε πως “δεν εμπιστευόμαστε τον Ερντογάν και θεωρούμε και λαμβάνουμε υπόψη τους κινδύνους κι αυτό και θέλουμε διασφάλιση της εφαρμογής της λύσης εάν θα καταλήξουμε σε συμφωνία”.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top