ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργός Εξωτερικών: «Οι συνομιλίες για το Κυπριακό δεν έχουν καταρρεύσει»

Υπουργός Εξωτερικών: «Οι συνομιλίες για το Κυπριακό δεν έχουν καταρρεύσει»

Οι συνομιλίες για το Κυπριακό δεν έχουν καταρρεύσει, τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) στο πλαίσιο της συνεδρίας της Μόνιμης Επιτροπής της ΚΣΣΕ, που πραγματοποιείται στη Λευκωσία με την ευκαιρία της κυπριακής προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) (Νοέμβρης 2016 - Μάης 2017)

Ο κ. Κασουλίδης, δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων από τους ξένους βουλευτές, οι οποίες επικεντρώθηκαν κυρίως στο Κυπριακό. Απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών, ο Υπουργός Εξωτερικών προέβη σε μια σύντομη ανασκόπηση των γεγονότων στο Μοντ Πελεράν λέγοντας ότι
η θέση της τ/κ πλευράς δεν επέτρεψε να δοθεί ημερομηνία για το τελευταίο στάδιο που θα ήταν μια πολυμερής διάσκεψη μεταξύ των δύο κοινοτήτων και τουλάχιστον των τριών εγγυητριών δυνάμεων ως ενδιαφερόμενα μέρη.

Εάν υπάρχουν εσωτερικά κεφάλαια που απομένουν, υπογράμμισε, θα αποτελεί μια κακή τακτική να περάσουμε στην πολυμερή διάσκεψη, διότι αυτό αναιρεί τη θέση ότι όλα τα εσωτερικά κεφάλαια είναι κυπριακής ιδιοκτησίας.

Έτσι, η μετακίνηση των θεμάτων αυτών μαζί με το θέμα της ασφάλειας, που αποτελεί εξωτερικό κεφάλαιο, είναι κάτι που επιθυμεί η τουρκική πλευρά αλλά όχι εμείς, είπε.

Αυτή η εξέλιξη, ανέφερε, ήταν ένα εμπόδιο σε έναν δρόμο που μέχρι τότε ήταν επιτυχής και αφού πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν καταρρεύσει, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα γίνουν οι σωστές κινήσεις τις επόμενες εβδομάδες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top