Κιλιτσντάρογλου: «Θέλουν να ξεπουλήσουν την Κύπρο»

Κιλιτσντάρογλου: «Θέλουν να ξεπουλήσουν την Κύπρο»

Την τουρκική κυβέρνηση επικρίνει ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ότι ξεπουλά την Κύπρο και θέλει να μειώσει τα εδάφη στα κατεχόμενα από 37% στο 29,2%.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του κατηγορεί επίσης την τουρκική κυβέρνηση ότι δεν επεμβαίνει για να πάρει τις 18 βραχονησίδες από την Ελλάδα, οι οποίες ισχυρίζεται ότι είναι τουρκικές.

“Οι βραχονησίδες είναι δικές μας. Ακούμε τον κόκορα όταν κράζει. Υπάρχει ελληνική σημαία, είναι σε κατάσταση κατοχής. Ο εθνικισμός δεν χάνεται από τη γλώσσα τους, λένε για τη Λωζάνη, τα εδάφη μας μειώθηκαν, λένε. Κάτω από τη μύτη μας χάσαμε 18 βραχονησίδες. Και τώρα ρωτάω τον κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ. Θα πάρεις πίσω τις 18 βραχονησίδες ή δεν θα τις πάρεις; Είσαι εθνικιστής ή δεν είσαι; Στην Κύπρο αυτή τη στιγμή η ΤΔΒΚ έχει 37% των εδαφών. Θέλουν να τα μειώσουν στο 29,2%. Θέλουν να πουλήσουν την Κύπρο. Εμείς τους ρωτάμε: Εκείνο το νησί είναι δικό μας; Ναι, λένε. Σε εκείνες τις βραχονησίδες πρέπει να κυματίζει η σημαία μας; Ναι, λένε. Αλλά εκεί υπάρχει η σημαία της Ελλάδας. Γιατί δεν επεμβαίνετε; λέμε. Και μας απαντάνε: ‘Εχουμε πιο σημαντική δουλειά, έχουμε έναν αρχηγό και προσπαθούμε να του βρούμε κάθισμα’.”, ανέφερε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.


Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Δεν πρόκειται να εμπλακώ σε προεκλογικό αγώνα» – Ποιες είναι οι προτεραιότητές του

Χριστοδουλίδης: «Δεν πρόκειται να εμπλακώ σε προεκλογικό αγώνα» – Ποιες είναι οι προτεραιότητές του

Τη θέση ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να εμπλακεί σε προεκλογική εκστρατεία, παρά την κριτική που δέχεται από κόμματα για παροχολογία και για τα κυριακάτικα βίντεο του Προέδρου της Δημοκρατίας, διατύπωσε τη Δευτέρα ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Υπογράμμισε πως υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που απαιτούν κυβερνητική προσοχή, με πρώτο το Κυπριακό, καθώς και θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης και μεταρρυθμίσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE