ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τους ισχυρούς δεσμούς και τη φιλία Κύπρου-Ρωσίας επεσήμανε o Πρόεδρος

Τους ισχυρούς δεσμούς και τη φιλία Κύπρου-Ρωσίας επεσήμανε o Πρόεδρος

Τις διαχρονικές και ιστορικές σχέσεις Κύπρου - Ρωσίας αλλά και την εκτίμηση της χώρας μας προς τις θέσεις αρχής που διατηρεί η Ρωσική Ομοσπονδία στο Κυπριακό εξήρε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, χαιρετίζοντας χριστουγεννιάτικο δείπνο που παρέθεσε ο Κύπρο-Ρωσικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος και το ΚΕΒΕ, στη Λεμεσό.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ειλικρινή εκτίμηση του προς το Σύνδεσμο αλλά και το ΚΕΒΕ, για την ενεργό συνεισφορά τους στην ενδυνάμωση των επιχειρηματικών και οικονομικών σχέσεων με την Ρωσική Ομοσπονδία και την προώθηση της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου.

Αυτή η εκδήλωση, συνέχισε, μας δίνει την ευκαιρία να τιμήσουμε τους ισχυρούς δεσμούς των δυο χωρών και να επαναβεβαιώσουμε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας

Υπέδειξε, παράλληλα, ότι οι δυο χώρες μοιράζονται και απολαμβάνουν μακροχρόνιες, ιστορικές και αδελφικές σχέσεις σε όλα τα επίπεδα, όπως στην πολιτική, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, καθώς και μια βαθιά φιλία μεταξύ των λαών.

Αυτές οι σχέσεις εδράζονται από τους σταθερούς και ισχυρούς ιστορικούς, πολιτιστικούς και θρησκευτικούς δεσμούς μας, είπε ο ΠτΔ και υπέδειξε πως η Κύπρος προσβλέπει στην προώθηση αυτών των ισχυρών δεσμών και πρακτικών συνεργασιών, ακόμα περισσότερο.

Την ίδια ώρα, ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, η Κυπριακή Κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις καθώς και ο Κυπριακός λαός, εκτιμούν ιδιαίτερα τις θέσεις αρχής της Ρωσίας που διατηρεί διαχρονικά στο Κυπριακό πρόβλημα, καθώς και τη σταθερή στήριξη της στις προσπάθειες για επίτευξη μιας δίκαιης συμφωνίας που θα τερματίζει την στρατιωτική κατοχή και θα επανενώνει τη χώρα και το λαό.

Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση του προς τη ρωσική κοινότητα στο νησί και την ανεκτίμητη, όπως είπε, συνεισφορά της στην οικονομία και στον πολιτισμό του κοινωνικού ιστού της Κύπρου.



Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top