ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δ. Κουτσούμπα και Ν. Παπαδόπουλου, συνομοσπονδιακή-διχοτομική η λύση που προωθείται λέει το ΚΚΕ

Συνάντηση Δ. Κουτσούμπα και Ν. Παπαδόπουλου, συνομοσπονδιακή-διχοτομική η λύση που προωθείται λέει το ΚΚΕ

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η πορεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή πλευρά, καθώς επίσης και οι πολύ πρόσφατες εξελίξεις, με τον ορισμό διάσκεψης για το Κυπριακό το Γενάρη του 2017 συζήτησαν κατά τη συνάντηση τους ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος της Κύπρου, Νικόλα Παπαδόπουλο, στην Αθήνα.

Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ αναφέρει ότι από την πλευρά του ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις κι ανησυχίες του ΚΚΕ για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, που έχουν ως βάση τους ένα συνομοσπονδιακό – διχοτομικό σχέδιο, δύο «συνιστώντων κρατών», το οποίο διαιωνίζει τις συνέπειες της τούρκικης εισβολής – κατοχής και δεν οδηγεί σε πραγματική επανένωση του νησιού και του λαού της Κύπρου.

Εξέφρασε, ιδιαίτερα, την έντονη ανησυχία του με τον καθορισμό διάσκεψης για το Κυπριακό, με ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα και με σοβαρά θέματα να παραμένουν ανοιχτά, γεγονός που παραπέμπει σε προσπάθεια επίσπευσης λύσης στη βάση των πάγιων τουρκικών διεκδικήσεων, οι οποίες κλιμακώνονται προκλητικά το τελευταίο διάστημα.

Επανέλαβε την πάγια θέση του ΚΚΕ για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό πρόβλημα, για Κύπρο Ενιαία, Ανεξάρτητη, με μία και μόνη κυριαρχία, μια ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες.


Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top