ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Παπαδόπουλος: «Με γνώμονα την προοπτική και την ελπίδα οι αποφάσεις που λήφθηκαν από ΠτΔ στο δείπνο με Ακιντζί»

Β. Παπαδόπουλος: «Με γνώμονα την προοπτική και την ελπίδα οι αποφάσεις που λήφθηκαν από ΠτΔ στο δείπνο με Ακιντζί»

Οι όποιες αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο δείπνο του με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί λήφθηκαν κατόπιν διαβούλευσης με την τουρκοκυπριακή ηγεσία, με γνώμονα την προοπτική και την ελπίδα, ώστε να φτάσουμε σε επίλυση του κυπριακού προβλήματος, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να υπερασπίζεται σθεναρά τις θέσεις αρχών της ελληνοκυπριακής πλευράς, πάντοτε σε στενή συνεργασία, όπως μέχρι σήμερα, με την ελληνική Κυβέρνηση. Έχει επίσης κατά κόρον διακηρυχθεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να φέρει ενώπιον του κυπριακού λαού σχέδιο λύσης με το οποίο δεν θα συμφωνεί και το οποίο δεν θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του Κυπριακού Ελληνισμού, επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος.

`Οπως αναφέρει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο δείπνο με τον Μουσταφά Ακιντζί έλαβε αποφάσεις κατόπιν διαβούλευσης με την τουρκοκυπριακή ηγεσία για τη διαδικασία, η οποία συνεχίζει από εκεί που έμεινε στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας.

"Είναι ξεκάθαρο ότι οι όποιες αποφάσεις λήφθηκαν ήταν μετά τη διαβούλευση αυτή, αλλά και με γνώμονα την προοπτική και την ελπίδα ώστε να φτάσουμε σε επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Μια λύση  που θα αντιμετωπίζει τους όποιους κινδύνους διατρέχει η πατρίδα μας από τις συνέπειες της συνεχιζόμενης για 42 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής, αλλά και για να διασφαλίσουμε τα όσα πετύχαμε μέχρι σήμερα στο τραπέζι των συνομιλιών τα οποία αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων", προσθέτει.

"Όπως, δηλαδή, ότι η λύση θα είναι διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα, πλήρως εναρμονισμένη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τα ανθρώπινα δικαιώματα – ελεύθερη εγκατάσταση, απόκτηση περιουσίας, ενάσκηση επαγγέλματος σε όλη την επικράτεια της χώρας - και τις βασικές ελευθερίες της ΕΕ.  Όπως επίσης ότι η αναλογία του πληθυσμού θα είναι αυτή που ήταν το 1960 και θα συνεχίσει να είναι, αλλά και για να διασφαλίσουμε τα όσα πετύχαμε μέχρι στιγμής στα βασικά ζητήματα του περιουσιακού και του εδαφικού, στο τελευταίο κυρίως κατά τον πρώτο γύρο των συνομιλιών στο Μοντ Πελεράν", αναφέρει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος .

Επισημαίνει πως "όλες οι πολιτικές δυνάμεις μετά το δεύτερο γύρο συνομιλιών στο Μοντ Πελεράν δήλωναν ότι θα έπρεπε να συνεχίσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτό έπραξε ώστε να μην υπάρξει επιζήμιο παρατεταμένο αδιέξοδο με ό,τι αυτό συνεπάγεται".

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top