Απόφαση για έκδοση των τριών Τούρκων στρατιωτικών

Απόφαση για έκδοση των τριών Τούρκων στρατιωτικών

Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε το μεσημέρι της Τρίτης υπέρ της έκδοσης των τριών από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που είχαν έρθει στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις στρατιωτικοί δήλωσαν: «Δεν είμαστε πραξικοπηματίες» και ανέφεραν ότι δεν επιθυμούν να εκδοθούν στην Τουρκία καθώς δεν θα έχουν μία δίκαιη δίκη στη χώρα τους.

Το Συμβούλιο έκρινε ότι οι τρεις από τους οκτώ πρέπει να εκδοθούν για απόπειρα κατάληψης πολιτεύματος, απόπειρα παρακώλυσης συνεδρίασης του τουρκικού Κοινοβουλίου και για αρπαγή ελικοπτέρου. Δεν εκδίδονται για την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι η σημερινή σύνθεση του δικαστηρίου ήταν διαφορετική σε σχέση με τη χθεσινή, ενώ η εισαγγελέας ήταν η ίδια, και στην εισήγησή της χρησιμοποίησε την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία υπέρ της μη έκδοσης των στρατιωτικών, κάτι που ασπάστηκε το δικαστήριο.

Μετά την καταδικαστική απόφαση, οι ελληνικές αρχές θα προχωρήσουν τις διαδικασίες έκδοσης των εκζητουμένων στην Άγκυρα.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Υπέγραψαν οδικό χάρτη οι 27 – Σε εξέλιξη οι εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου της ΕΕ στη Λευκωσία

LIVE: Υπέγραψαν οδικό χάρτη οι 27 – Σε εξέλιξη οι εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου της ΕΕ στη Λευκωσία

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Λευκωσίας συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Αρχικά στο μικροσκόπιο τίθεται ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της Ένωσης για την περίοδο 2028-2034. Οι ηγέτες συζητούν σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, με έμφαση στους νέους ίδιους πόρους και τις πηγές εσόδων. Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις από το ThemaOnline