ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Περδίκης χαιρέτισε την κοινή διακήρυξη των πέντε κομμάτων για το Κυπριακό

Ο Περδίκης χαιρέτισε την κοινή διακήρυξη των πέντε κομμάτων για το Κυπριακό

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης χαιρέτισε την εποικοδομητική, όπως είπε, “και θετικά ενεργητική παρέμβαση των πέντε κομμάτων, μέσω κοινής διακήρυξης, στο ζήτημα της σύγκλησης διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό για την πτυχή της ασφάλειας και των εγγυήσεων”.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι “αυτή η παρέμβαση έχει τη σημασία της γιατί έρχεται ενώ η τ/κ πλευρά και η Τουρκία ξεκαθαρίζουν ότι αυτό συμφωνήθηκε στο δείπνο ήταν μία πενταμερής διάσκεψη και η θέση τους παραμένει άτεγκτη για πενταμερή διάσκεψη”.

“Είναι για αυτό που θα πρέπει στην προσπάθεια που καταβάλλεται για να διορθωθεί το λάθος της συμφωνίας του δείπνου να υπάρξει ενότητα και στοχοπροσήλωση”, πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι το Κίνημα έχει δώσει “πίστωση χρόνου και εμπιστοσύνης στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι θα επιδιώξει τις επόμενες μέρες να ξεκαθαρίσει ότι στη διεθνή διάσκεψη θα είναι παρούσα επισήμως η Κυπριακή Δημοκρατία, τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και η ΕΕ, ως μέρη της διάσκεψης και όχι ως παρατηρητές”.

Είπε ακόμη ότι σε αυτή την προσπάθεια δείχνουμε τον δρόμο της ενότητας με την κοινή διακήρυξη των πέντε κομμάτων και εξέφρασε την ελπίδα “αυτό το δρόμο της ενότητας ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα κόμματα και δη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης”.

“Ήδη έχω ετοιμάσει προσθήκη στο αυριανό ψήφισμα της Βουλής για τις εγγυήσεις και τα στρατεύματα που να περιλαμβάνει την κοινή μας θέση ότι το θέμα των εγγυήσεων και των στρατευμάτων θα συζητηθεί σε μια διεθνή διάσκεψη”, πρόσθεσε.

Ο κ. Περδίκης εξέφρασε την ελπίδα “την Παρασκευή 09/12  η Βουλή ομόφωνα θα στηρίξει την πρόταση μας για ψήφισμα η οποία ταλαιπωρείται για πολλές εβδομάδες από τον Άννα στον Καϊάφα”.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top