ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ σε βάρος αστυνομικού - Τον σταμάτησαν για αλκολτέστ και του είπαν: «Καλαμαρά, μας κάνεις τον έξυπνο»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ σε βάρος αστυνομικού - Τον σταμάτησαν για αλκολτέστ και του είπαν: «Καλαμαρά, μας κάνεις τον έξυπνο»

Συστάσεις προς τα μέλη της Αστυνομίας κάνει η επίτροπος Διοικήσεως Ελίζα Σαββίδου σε έκθεσή της, με αφορμή παράπονο που της υπέβαλε Ελλαδίτης μόνιμος κάτοικος Κύπρου.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει σε ρεπορτάζ του ο Μανώλης Καλτζής («Πολίτης»), ο παραπονούμενος την Πρωτοχρονιά του 2015 ελέγχθηκε από μέλος της Τροχαίας και όπως ισχυρίζεται αν και υποβλήθηκε σε αλκοτέστ 4-5 φορές, κατηγορήθηκε ότι δεν έδινε ικανοποιητικό δείγμα εκπνοής.

Σύμφωνα πάντα με το παράπονο, η στιχομυθία του Ελλαδίτη με τον αστυνομικό είχε ως ακολούθως:

- «Καλαμαρά, μας κάνεις τον έξυπνο».

- «Είσαι ρατσιστής και θα έπρεπε να ντρέπεσαι μέρα που είναι. Να εξαντλείς τον υπερβάλλοντα ζήλο σου θεωρώντας ότι είμαι ο χειρότερος εγκληματίας».

Άλλος αστυνομικός τού πέρασε χειροπέδες και τον οδήγησε σε αστυνομικό σταθμό,όπου κατηγορήθηκε ότι αρνήθηκε να δώσει δείγμα, αλλά και για εξύβριση αστυνομικού.

Διαφορετική εκδοχή δόθηκε από την Αστυνομία.

Προβλήθηκε η θέση ότι η στάση του Ελλαδίτη ήταν προκλητική και φέρεται να είπε στον αστυνομικό που του ζήτησε δείγμα: «Επειδή είμαι Έλληνας, πιάσε κανένα Ρουμάνο ή Βούλγαρο».

Η Αστυνομία, παρόλο που τον κατηγόρησε ότι δεν συνεργάστηκε στον έλεγχο αλκοόλης, υποστήριξε ότι είχε 65 mg αντί 22 mg που είναι το επιτρεπτό όριο.

Ο αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι ο παραπονούμενος του απάντησε: «Είσαι ρατσιστής ρε, δεν ξέρω αν μπορώ να φυσήξω, θα δω».

Το παράπονο εξετάστηκε και από την Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, χωρίς να στοιχειοθετηθεί πειθαρχικό αδίκημα σε βάρος του αστυνομικού. Επιπλέον προσπάθησε να δικαιολογήσει την έκφραση «Καλαμαράς», αν και ο αστυνομικός δεν παραδέχθηκε ότι την είπε.

Η επίτροπος Διοικήσεως σημειώνει μεταξύ άλλων ότι σύμφωνα με το λεξικό Μπαμπινιώτη προκύπτει ότι η λέξη «Καλαμαράς» συχνά χρησιμοποιείται στην Κύπρο μειωτικά.

Η κα Σαββίδου σημείωσε ότι και στο παρελθόν έχει συστήσει στην Αστυνομία την επίδειξη σεβασμού στους πολίτες. Υποδεκνύει ακόμη πως «η επίδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς αποτελεί μορφή κακοδιαχείρισης».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης



Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Έρχονται κάμερες για παράνομη στάθμευση; Ποια είναι η αλήθεια πίσω από το νέο νομοσχέδιο; Ο Υπουργός Μεταφορών εξηγεί στο ThemaOnline.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top