ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τυνήσιος ύποπτος για την επίθεση στο Βερολίνο βρισκόταν υπό παρακολούθηση των Αρχών

Ο Τυνήσιος ύποπτος για την επίθεση στο Βερολίνο βρισκόταν υπό παρακολούθηση των Αρχών

Οι γερμανικές αρχές παρακολουθούσαν τον Ανίς Άμρι, τον ύποπτο για την επίθεση με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, για ένα διάστημα φέτος προσπαθώντας να διαπιστώσουν εάν πράγματι σχεδίαζε να διαπράξει ληστεία προκειμένου να χρηματοδοτήσει την αγορά αυτόματων όπλων που ενδεχομένως θα χρησιμοποιούσε για να διαπράξει μια επίθεση μαζί με δυνητικούς συνεργούς του, επιβεβαίωσε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μια δικαστική πηγή στο Βερολίνο.


Η πηγή, που επιβεβαιώνει την πληροφορία την οποία αποκάλυψε η εφημερίδα Bild στην διαδικτυακή της έκδοση, επισήμανε ότι οι αρχές σταμάτησαν την παρακολούθηση του υπόπτου, καθώς δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν αποδεικτικά στοιχεία που θα επιβεβαίωναν τις υποψίες τους. Η Bild έγραψε ότι ο Aμρι παρακολουθείτο το διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου. Η πηγή που επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς απέφυγε να διευκρινίσει την περίοδο παρακολούθησης του 24χρονου Τυνήσιου.

Εξάλλου, πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Ιταλίας επιβεβαίωσαν πριν από λίγο ότι ο Τυνήσιος Ανίς Άμρι εξέτισε τέσσερα χρόνια φυλάκιση στην Ιταλία, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του δημόσιου τηλεοπτικού σταθμού Rai Tre.

Την είδηση είχε αποκαλύψει αργά το απόγευμα ο πατέρας του Τυνήσιου, σε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας του. Παράλληλα οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως όταν ο Aμρι, όταν αποφυλακίσθηκε δεν μπόρεσε να απελαθεί στην Τυνησία διότι οι αρχές της Τύνιδας δεν απέστειλαν εγκαίρως τα απαιτούμενα έγγραφα.

"Το ίδιο ακριβώς, όσον την απέλαση του Άμρι, συνέβη πρόσφατα στην Γερμανία", πρόσθεσε το Rai Tre.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top