ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δώρα στους ασθενείς του ΓΝ Πάφου μοίρασε το συμβούλιο Ευημερίας Ασθενώ

Δώρα στους ασθενείς του ΓΝ Πάφου μοίρασε το συμβούλιο Ευημερίας Ασθενώ

Δώρα στους ασθενείς μοίρασε το Συμβούλιο Ευημερίας Ασθενών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, ανήμερα των Χριστουγέννων.

Μιλώντας στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος που συνοδευόταν από μέλη του Συμβουλίου ανέφερε πως η ημέρα των Χριστουγέννων μας θυμίζει την απελευθέρωση του "ανθρώπινου γένους από τα δεσμά της αμαρτίας και του σατανά". 

Μεταφορικά ωστόσο συνέχισε,”μας δίνει και δυνάμεις για να πολεμήσουμε εναντίον κάθε σκλαβιάς  πνευματικής, σωματικής και εθνικής “.

Σήμερα, είπε ο Μητροπολίτης Πάφου, εμείς εδώ στην Κύπρο θυμόμαστε την σκλαβιά της πατρίδας μας και τις δύσκολες μέρες που περνά και που πρόκειται να περάσει με το νέο χρόνο.

Πρόσθεσε πως ως Εκκλησία πιστεύει δεν θα έπρεπε να είχαμε μπει σε αυτή τη νέα περιπέτεια ακολουθώντας πιστά τα χρονοδιαγράμματα του κατακτητή και ακολουθώντας ότι εκείνος προδιέγραψε πριν από καιρό.

Έστω όμως και τώρα συμπλήρωσε, “θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να περισωθεί το κύρος και η ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας” αφού όπως  εκτίμησε, “ είναι  το τελευταίο μας όπλο για να μπορέσουμε να απευλευθερωθούμε και να προσπαθήσουμε ως ένας άνθρωπος όλοι μας, να αποτρέψουμε τα κακά του εποικισμού και τα κακά της κατοχής αλλά και για να αποτραπεί η υλοποίηση των σχεδίων της Τουρκίας”. 

Ο Πάφου Γεώργιος σημείωσε πως τα σχέδια της Τουρκίας είναι ξεκάθαρα αφού  είναι η κατάκτηση και η τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου. 

Ευχήθηκε επίσης όπως γεννηθείς σήμερα Ιησούς Χριστός να μας φωτίζει να μας ενδυναμώνει και να ευλογήσει όπως το νέο έτος στο οποίο μπαίνουμε σε λίγο να είναι και το έτος απελευθέρωσης της πατρίδας μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Βηρυτό

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top