ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτο κόμμα στα κατεχόμενα το κόμμα του Οζερσάι, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Πρώτο κόμμα στα κατεχόμενα το κόμμα του Οζερσάι, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Με ποσοστό 38,1% το Κόμμα του Λαού, του Κουντρέτ Οζερσάι, είναι το πρώτο κόμμα στα κατεχόμενα, ακολουθούμενο από το κόμμα Εθνικής Ενότητας, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό και το Δημοκρατικό.

Αυτό δείχνει έρευνα της εταιρείας Γκεζιτζί για λογαριασμό της τ/κ εφημερίδας Ντιαλόγκ (Διάλογος) που δημοσιεύθηκε σε δύο μέρη, χθες και σήμερα. Το σημερινό δημοσίευμα αφορά το αποτέλεσμα “βουλευτικών εκλογών”, εάν γινόταν σήμερα, και πραγματοποιήθηκε με δείγμα 1.304 άτομα άνω των 18 ετών με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων, χωρίς να αναφέρεται η ημερομηνία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ΚΕΕ συγκεντρώνει ποσοστό 26,7%, το ΡΤΚ 19.6%, το ΔΚ 5,2%, το ΚΚΔ 2,7%, το ΚΕΚ (Ιζέζ Ιζτζιάν) 1,3%, το ΚΝΚ (Αλπάι Ντουρντουράν) 1,2%, το νεοϊδρυθέν κόμμα Αναγέννησης (Ερχάν Αρικλί) 2,4%.

Στην ερώτηση ποιο κόμμα θα θέλατε να δείτε στην “κυβέρνηση” οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν με 36,3% το ΚΛ, το ΚΕΕ με 25,3%, το ΡΤΚ με 21,3% και με 6,1% το ΔΚ.


Όσον αφορά την προέλευση των ψηφοφόρων που σήμερα θα ψήφισαν το κόμμα του Λαού φαίνεται ότι το 20,8% το 2013 στις “βουλευτικές εκλογές” είχε ψηφίσει το ΔΚ, το 19,3% το ΚΕΕ ενώ άλλο ένα 19,3% φέρεται να είχε ψηφίσει οριζόντια, αλλά εάν σήμερα γινόταν “εκλογές” θα ψήφιζε το κόμμα του Λαού.


Το ΡΤΚ θα ψήφιζαν σε “εκλογές” σήμερα το 69,4% που το είχαν ψηφίσει και στις “βουλευτικές” του 2013. Ποσοστό 4,7% που δήλωσε ότι ψήφισε το 2013 ΡΤΚ σήμερα θα ψήφιζε ΚΕΕ, ενώ το ΚΕΕ θα ψήφιζε και πάλι σε τυχόν “βουλευτικές” το 65,4% των ψηφοφόρων του το 2013.

Οι συμμετέχοντες πάντως δήλωσαν κατά 64,1% ότι θα ήθελαν μονοκομματική “κυβέρνηση” και το 35,9% “κυβέρνηση” με περισσότερα από ένα κόμματα.

Απαντώντας στην ερώτηση πώς βλέπουν το επίπεδο επιτυχίας της σημερινής “κυβέρνησης”, ποσοστό 59% απάντησε ότι δεν είναι επιτυχής, 16,7% τη θεωρεί μερικώς πετυχημένη και ποσοστό 24,3% τη θεωρεί επιτυχημένη.

Ερωτηθέντες για το αν πρέπει να γίνουν πρόωρες “εκλογές” το 52,9% απάντησε θετικά με το 34,3% να απαντά αρνητικά και το 12,8% να δηλώνει αναποφάσιστο.

Στην ερώτηση ποιο θεωρούν το μεγαλύτερο πρόβλημα, το 34% απάντησε το Κυπριακό, το 28% την οδική κυκλοφορία, το 27% την παιδεία, ακολουθούν η διαφθορά και η κομματοκρατία με 18% και μετά η ανεργία με 15%, η ακρίβεια με 14%, η λειψυδρία με 8,5% κ.ά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top