ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Διχάστηκε το δικαστήριο για την ποινή 37χρονου για παιδική πορνογραφία - Άλλα έλεγαν οι γυναίκες δικαστές και άλλα ο άνδρας

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Διχάστηκε το δικαστήριο για την ποινή 37χρονου για παιδική πορνογραφία - Άλλα έλεγαν οι γυναίκες δικαστές και άλλα ο άνδρας

Οι δύο γυναίκες δικαστές έκριναν ότι έπρεπε να το επιβληθεί ποινή άμεσης φυλάκισης 15 μηνών ενώ ο άνδρας δικαστής έκρινε επαρκή την επιβολή χρηματικής ποινής ύψους 10 χιλιάδων ευρώ.

Στο μόνιμη Κακουργιοδικείο Λευκωσίας βρέθηκε την Τετάρτη (11/1) ο 37χρονος κατηγορούμενος, στον οποίο μετά από μερικές διαφωνίες όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πολίτης», του επιβλήθηκε ποινή 15 μηνών για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η πρόεδρος Έλενα Εφραίμ και το μέλος Στέλλα Χριστοδουλίδου έκριναν ως αρμόζουσα ποινή αυτή της άμεσης φυλάκισης του κατηγορουμένου για περίοδο 15 μηνών, ενώ το δεύτερο μέλος Νίκος Γερολέμου είχε εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη, αφού η δική του κρίση μεταφράστηκε σε χρηματική ποινή ύψους 10 χιλιάδων ευρώ.

Η υπόθεση αφορούσε, άγαμο και άτεκνο 37χρονο ο οποίος κατείχε έναν πρωτοφανή για τα δικαστικά χρόνια αριθμό παιδικής πορνογραφίας, που διαχωρίστηκε σε δύο μέρη με βάση τον χρόνο που ο κατηγορούμενος απέκτησε πρόσβαση στο υλικό.

Η πρώτη κατηγορία αγόταν στην 27η Ιανουαρίου το 2014 κατά την οποία κατείχε 99 αρχεία φωτογραφίας και τρία αρχεία βίντεο τα οποία απεικόνιζαν υπαρκτά παιδιά να συμμετέχουν ή να επιδίδονται σε πράξεις σεξουαλικού χαρακτήρα. Η δεύτερη αναγόταν στις ημερομηνίες 13/10/12 και 26/1/14 κατά τις οποίες κατείχε 2,563 αρχεία φωτογραφίας και 14 αρχεία βίντεο τα οποία απεικόνιζαν παιδιά με τον ίδιο τρόπο της πρώτης κατηγορίας.

Οι δύο γυναίκες έκριναν την υπόθεση από την οπτική γωνία ότι για να κτυπηθεί το κακούργημα της παιδικής πορνογραφίας πρέπει να τιμωρούνται αυστηρά και εκείνοι που έστω την κατέχουν, ενώ ο άντρας δικαστής έλαβε περισσότερο υπόψη, στη βάση των γεγονότων όπως τέθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, ότι ο κατηγορούμενος «δεν είναι παιδόφιλος» και ότι «δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον ή επιθυμία να επικοινωνήσει ή να δελεάσει ή να προσκαλέσει παιδιά σε παιδική πορνογραφία» 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top