Σχοινάς: «Μετά τη Γενεύη η μπάλα συνεχίζει και κυλάει»

Σχοινάς: «Μετά τη Γενεύη η μπάλα συνεχίζει και κυλάει»

"Μετά τη Διάσκεψη της Γενεύης, η μπάλα συνεχίζει και κυλάει», είπε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς στο ΚΥΠΕ, κληθείς να σχολιάσει την έκβαση της Διάσκεψης της Γενεύης για Κύπρο.

"Η Διάσκεψη συνεχίζεται και η Κομισιόν θα είναι εκεί, ο Πρόεδρος Jean-Claude Juncker ήταν στη Γενεύη, μαζί με Ύπατη εκπρόσωπο Mogherini, έκαναν ό, τι είναι δυνατόν και τώρα θα έχουμε τεχνικές συναντήσεις στις 18 Ιανουαρίου, όπου ο ειδικός αντιπρόσωπος του Προέδρου, ο Peter Van Nuffel θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων μερών".

"Είναι μια δύσκολη διαδικασία και υπάρχει ακόμη δρόμος να διανύσουμε», είπε Μ.Σχοινάς. "Ο J.C.Juncker και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα να βοηθήσουν όσο μπορούν, όπως ήδη έχουμε ήδη διαβεβαιώσει στη Γενεύη", δήλωσε ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE