ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΣΕΜ: Προσπαθούν να μας φιμώσουν - Δεν δέχονται τις απόψεις μας - Προσπαθούν να επιβάλουν οπισθοδρομικές μεθόδους

ΠΣΕΜ: Προσπαθούν να μας φιμώσουν -  Δεν δέχονται τις απόψεις μας - Προσπαθούν να επιβάλουν οπισθοδρομικές μεθόδους

Οι μαθητές εκφράζουν την αντίθεσή τους “με την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο” και αναφέρουν ότι “η αύξηση των εξετάσεων θα έχει αρνητικές επιδράσεις στην Παιδεία, όπως αύξηση άγχους, αύξηση σχολικής αποτυχίας, εκτόξευση της παραπαιδείας στα ύψη”.

Η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) καλεί τα κοινοβουλευτικά κόμματα “όπως καταψηφίσουν την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, που οδηγεί τη δημόσια εκπαίδευση χρόνια πίσω και μετατρέπει εμάς του μαθητές σε πειραματόζωα”.

Σε ψήφισμά τους προς τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το οποίο εξεδόθη κατά τη διαμαρτυρία τους το πρωί έξω από τη Βουλή, οι μαθητές εκφράζουν την αντίθεσή τους “με την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο” και αναφέρουν ότι “η αύξηση των εξετάσεων θα έχει αρνητικές επιδράσεις στην Παιδεία, όπως αύξηση άγχους, αύξηση σχολικής αποτυχίας, εκτόξευση της παραπαιδείας στα ύψη”.

Επίσης το συγκεκριμένο μέτρο θα οδηγήσει σε ένα κυνηγητό βαθμών, “αντί οι μαθητές να επικεντρωθούμε στη γνώση και στην καλλιέργεια της κριτικής μας σκέψης”.

Οι μαθητές, εκφράζουν διαφωνία και “με τη μείωση του αριθμού των απουσιών και την κατάργηση των αδικαιολόγητων” και εκτιμούν ότι “εφαρμογή του μέτρου αυτού δεν θα λύσει το πρόβλημα, αλλά αντίθετα θα το οξύνει”.

Η ΠΣΕΜ εκφράζει “έντονη διαφωνία και με το μέτρο να παίρνουν απουσίες, όσοι μαθητές θα συμμετέχουν σε δραστηριότητες της ΠΣΕΜ” και αναφέρει ότι “αποτελεί προσπάθεια φίμωσης του οργανωμένου μαθητικού κινήματος, στην προσπάθεια να διασφαλίσει τις κατακτήσεις του και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του”.

Διαφωνεί, επίσης, “με την πρόθεση από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, για επαναφορά της στολής”, ένα ζήτημα για το οποίο “το μαθητικό κίνημα έχει δώσει αγώνες στο παρελθόν” ενώ αναφέρει πως “το Κεντρικό Μαθητικό Συμβούλιο σε κάθε σχολείο, θα πρέπει να συμμετέχει στη συζήτηση για καθορισμό της στολής”.

Η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι “οι νέοι κανονισμοί λειτουργίας των δημόσιων σχολείων, που οδηγούνται προς ψήφιση τις επόμενες μέρες στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, θα καθορίζουν το μέλλον του δημοσίου σχολείου για τα επόμενα αρκετά χρόνια και θα πάρουν χρόνια πίσω το δημόσιο σχολείο ανατρέποντας τις όποιες προσπάθειες προηγούμενων χρόνων για πραγματική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση”.

Προσθέτει ότι η ίδια, “από την πρώτη στιγμή, μέσα από συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας (11 Νοεμβρίου 2016) έθεσε τις απόψεις και τις ανησυχίες των μαθητών σχετικά με τις αλλαγές, αλλά ειδικότερα για την προσθήκη εξετάσεων ανά τετράμηνο”.

Στο διάστημα που ακολούθησε, η ΠΣΕΜ πραγματοποίησε για πρώτη φορά Παγκύπριο Δημοψήφισμα με τη συμμετοχή χιλιάδων συμμαθητών μας, ενώ έγιναν Γενικές Συνελεύσεις των μαθητών σε σχεδόν όλα τα Λύκεια και Τεχνικές Σχολές.

Σύμφωνα με την ΠΣΕΜ, “πάνω από 13500 συμμαθητές μας, σε 46 από τα 55 σχολεία παγκύπρια, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στη μετατροπή των σχολείων σε μεγάλα εξεταστικά κέντρα που θα κυνηγάμε το βαθμό αντί τη γνώση”.

Επίσης, “στις 21 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε παγκύπρια απόχη την 3η περίοδο των μαθημάτων ενώ την ίδια μέρα παραδόθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, με το Υπουργείο να τα αγνοεί και να εμμένει ετσιθελικά στις θέσεις του, παρά τη διαφωνία των μαθητών”, όπως υποστηρίζει η ΠΣΕΜ στο ψήφισμά της.

Η ΠΣΕΜ αναφέρει, ακόμη, ότι “μετά από επανειλημμένες προσπάθειες προς την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής να μας καλέσει σε συνεδρία για να εκφράσουμε τις θέσεις του μαθητικού κινήματος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, δεν μας έδωσε την ευκαιρία να μεταφέρουμε τις απόψεις μας”.

“Το μαθητικό κίνημα το τελευταίο διάστημα έδειξε την ωριμότητά του και την πρόθεση του για διάλογο. Αντίθετα, η πρόθεσή του αυτή, δεν βρήκε ανταπόκριση από πλευράς Υπουργείου Παιδείας και κυβερνώντων”, καταλήγει το ψήφισμα της ΠΣΕΜ

IKYPROS.COM

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top