ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πανευρωπαϊκή επιχείρηση της Europol με την ονομασία «Βόσπορος – Bosphorus»- Στοχευμένες έρευνες σε 7 υποστατικά σε όλη την Κύπρο

Πανευρωπαϊκή επιχείρηση της Europol με την ονομασία «Βόσπορος – Bosphorus»- Στοχευμένες  έρευνες σε 7 υποστατικά σε όλη την Κύπρο

Η επιχείρηση «Βόσπορος» αποτελεί μία από τις διεθνείς δράσεις της Europol για το 2016, η οποία έλαβε χώρα μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου, του περασμένου χρόνου, σε 10 κράτη μέλη (Ρουμανία, Ελλάδα, Βέλγιο, Ολλανδία, Πολωνία, Κύπρος, Φινλανδία, Ελβετία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), με τη στήριξη της Ρουμανίας, η οποία ηγείτο της επιχείρησης και την πλήρη συνεργασία και επιχειρησιακή στήριξη της Europol.

Η επιχείρηση «Βόσπορος» αποτελεί μία σειρά από δράσεις υπό την πλατφόρμα EMPACT (European Multidisciplinary Platform Against Criminal Threats) με στόχο τον εντοπισμό πιστολιών κρότου/αερίων (αθλητικά πιστόλια).

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν συνολικά έρευνες σε 421 υποστατικά, συνελήφθησαν 245 πρόσωπα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 556 τέτοια όπλα, εκ των οποίων τα 131 είχαν μετατροπές. Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης, κατασχέθηκαν 108 πυροβόλα όπλα και 33,748 πυρομαχικά.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν και διάφορα άλλα παράνομα αντικείμενα, όπως σιγαστήρες όπλου, εργαλεία μετατροπής όπλων σε πυροβόλα, φυτείες κάνναβης σε εσωτερικούς χώρους, διόπτρες όπλων, συσκευές εκτόνωσης ηλεκτρικής ενέργειας, χειροβομβίδες, σπρέι πιπεριού, γεμιστήρες και 234 αρχαία νομίσματα.

 Όσον αφορά στην Κύπρο, διενεργήθηκαν στοχευμένες έρευνες σε επτά υποστατικά, σε όλες τις επαρχίες και σε έξι αυτοκίνητα. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένα όπλο, του πιο πάνω τύπου και σχηματίστηκε φάκελος εναντίον ενός προσώπου, που αναμένεται να καταχωρηθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Δεύτερο όπλο ιχνηλατήθηκε από την Αστυνομία Κύπρου και μετά από πληροφορίες που διαβιβάστηκαν, μέσω της Εθνικής Μονάδας EUROPOL, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε στη Βουλγαρία.

Καθοριστικό ρόλο, για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης, στην Κύπρο, είχε η Εθνική Μονάδα EUROPOL, μέσω της οποίας ανταλλάσσονταν πληροφορίες, τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ο Εθνικός Συντονιστής για θέματα EMPACT (European Multidisciplinary Platform Against Criminal Threats).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top