ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλοι Λεμεσό: Με 120 ομάδες και πέραν των 15.000 ατόμων το καρναβάλι

Όλοι Λεμεσό: Με 120 ομάδες και πέραν των 15.000 ατόμων το καρναβάλι

Πρόσκληση σε όλη την Κύπρο να επισκεφθεί τη Λεμεσό και να συμμετάσχει στις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις, που αρχίζουν επίσημα την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου, έστειλε ο Δήμαρχος της πόλης, Νίκος Νικολαΐδης, στην καθιερωμένη διάσκεψη Τύπου για το Καρναβάλι Λεμεσού.

Τη φετινή βασίλισσα του Καρναβαλιού, που φέτος έχει ως θέμα "Το βαθύ μπλε της Μεσογείου", θα ενσαρκώσει η διαχρονική καρναβαλίστρια Μαρία Πιερή Συκοπετρίτου, η οποία θα κάνει επίσημα την είσοδο της στην πόλη, το βράδυ της Τσικνοπέμπτης (19:00), στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο). Την βασίλισσα και τη συνοδεία της θα πλαισιώνουν ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η βασιλική οικογένεια, η Χορωδία Μοντέρνοι Καιροί, οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου, η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, η ομάδα κρουστών Batukinio και οι Μαζορέττες Λεμεσού.
 
Η διάσκεψη Τύπου στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού ξεκίνησε με τραγούδια από τους κανταδόρους Λεμεσού και χορό από τους παρευρισκόμενους, ενώ όπως ανέφερε ακολούθως στην ομιλία του ο κ. Νικολαΐδης, "το Καρναβάλι αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και της παράδοσης της Λεμεσού", διαβεβαιώνοντας πως από του χρόνου για γίνει προσπάθεια για περαιτέρω αναβάθμιση και εμπλουτισμό του με νέα στοιχεία.
 
"Προσκαλούμε λοιπόν όλη την Κύπρο, όλους τους συμπατριώτες μας σε αυτό το 11ήμερο χαράς στη Λεμεσό, τους προσκαλούμε να έλθουν στη φιλόξενη Λεμεσό, να γίνουν για λίγο Λεμεσιανοί, τους προσκαλούμε να έλθουν σε ένα σταθμό ανεφοδιασμού δύναμης και αισιοδοξίας για το μέλλον", συμπλήρωσε.
 
Ο Νίκος Νικολαΐδης ανέφερε πως στη μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση, της 26ης Φεβρουαρίου, θα λάβουν μέρος 120 άρματα και ομάδες, ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν 15 περίπου χιλιάδες άτομα.
 
Ανάμεσα στις φετινές καινοτομίες είναι η προβολή παραδοσιακών στοιχείων του καρναβαλιού, όπως τα κέρινα αυγά, τα οποία μπορούν να γνωρίσουν από κοντά οι νεότερες γενιές, μέσα από το Εργαστήρι Κέρινων Αυγών, που θα λειτουργήσει το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου (10,30), στην εσωτερική αυλή του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού. Παράλληλα, θα λειτουργεί Εργαστήρι Πελλόμασκας, ενώ επαναφέρονται οι ψηλές φιγούρες "πελλόμασκες" που κατασκεύαζε πριν πολλά χρόνια η ενδυματολόγος Λούλα Σιούσμιθ.
 
Εξάλλου ο Δήμος αναβιώνει το σατιρικό άρμα του αείμνηστου κατασκευαστή αρμάτων, Κωστάκη Μαυρογένη, με τίτλο "Όλα για την πρωτεύουσα". Το άρμα, που πρωτοεμφανίστηκε το 1968, ανέλαβε να επαναφέρει, στη μοντέρνα εκδοχή, του ο γιός του Ανδρέας Μαυρογένης. Η παράδοση του στο Δήμαρχο Λεμεσού θα γίνει στο χώρο όπου αρχικά κατασκευάστηκε, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου (19:30), όπου σήμερα λειτουργεί το Studio 8 School of Art.
 
Πέραν του καρναβαλίστικου ξεφαντώματος με την είσοδο της βασίλισσας του Καρναβαλιού, την Τσικνοπέμπτη στην Πλατεία Ηρώων, ο Δήμος διοργανώνει και φέτος τρεις ακόμα χορούς, τον χορό της Τρίτης (21 Φεβρουαρίου) και τον χορό της Πέμπτης (23 Φεβρουαρίου), που θα πραγματοποιηθούν στις 20:30  στην πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου, ενώ για πρώτη φορά, ο αποχαιρετιστήριο χορός του Καρναβαλιού, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου (21:00), θα γίνει στην πλατεία του παλιού λιμανιού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα μαθήματα από τις δύο παραβολές και τα έθιμα της ημέρας

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Καιρός: Αλαλούμ με σκόνη, θερμοκρασία που ανεβαίνει και… βροχές – Ίσως και χαλάζι



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top