ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρχισε και συνεχίζεται η κρίσιμη σύσκεψη Προέδρου Αναστασιάδη και Μεταφορέων για το λιμάνι

Άρχισε και συνεχίζεται η κρίσιμη σύσκεψη Προέδρου Αναστασιάδη και Μεταφορέων για το λιμάνι

Γύρω στις 11:30 άρχισε το κρίσιμο δεύτερο μέρος της σύσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τους μεταφορείς, την ώρα που ΚΕΒΕ και ΟΕΒ απηύθυναν έκκληση για επιστροφή τους στην εργασία.

Για θετικό κλίμα και υπερβάσεις από όλους όσοι συμμετείχαν στο πρώτο μέρος της σύσκεψης έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου, υπογραμμίζοντας πως "το κλειδί βρίσκεται πλέον στα χέρια των μεταφορέων".

"Αν συνεργαστούν στις ρυθμίσεις, στις οποίες καθηκόντως έχουμε προβεί όλοι μας προκειμένου να διευκολύνουμε τις εργασίες στο λιμάνι Λεμεσού, η ομαλότητα θα επιστρέψει εντός της επόμενης εβδομάδας", συμπλήρωσε.

Σε αντίθετη περίπτωση, συνέχισε, οι συνέπειες θα είναι ανεπανόρθωτες για την οικονομία και για όλους μας και "θα θρηνήσουμε επί ερειπίων".

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ, Μάριος Τσιακκής, δήλωσε από την πλευρά του πως, αν δεν αναστραφεί η κατάσταση, κινδυνεύει να καταστραφεί η οικονομία μας και τόνισε πως αν δεν αρχίσουν άμεσα εργασία οι μεταφορείς "η χώρα θα παραλύσει".

Το πρώτο μέρος της σύσκεψης, είπε, ασχολήθηκε με πολύ πρακτικά ζητήματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία του λιμανιού και λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις, με τη διαχειρίστρια εταιρεία να επιδεικνύει διάθεση να συνεργαστεί.

Για δραματική κατάσταση, με απώλειες φρούτων στη μέση της εξαγωγικής περιόδου, μίλησε το μέλος του Συνδέσμου Συσκευαστών και Εξαγωγέων Εσπεριδοειδών και Αγροτικών προϊόντων, Τάσος Αναστασίου.

Δεν δικαιούμαστε, μετά τη σημερινή παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, να μην υπάρξει τελική κατάληξη στο θέμα, συμπλήρωσε.

Ικανοποίηση από τις αποφάσεις που λήφθηκαν για τα προβλήματα των εκτελωνιστών εξέφρασε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου τους, Παντελής Χριστοδούλου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ανέφερε, ζήτησε όπως οι αποφάσεις για τους εκτελωνιστές εφαρμοστούν άμεσα από τη Δευτέρα.

"Ελπίζω να βρεθεί μια θετική λύση και με τους μεταφορείς ώστε να ξεκινήσουν ακόμη και σήμερα δουλειά, αλλιώς θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στην οικονομία μας", είπε τέλος ο κ. Χριστοδούλου.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Aπόψε το βράδυ αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, και αύριο, Τετάρτη, το πρωί θα συναντήσει διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top