Κύπριοι παραδίδουν τα κλειδιά των σπιτιών τους στις Τράπεζες «πνιγμένοι» από τα χρέη και μη μπορώντας να τα συντηρήσουν

Κύπριοι παραδίδουν τα κλειδιά των σπιτιών τους στις Τράπεζες «πνιγμένοι» από τα χρέη και μη μπορώντας να τα συντηρήσουν

Πολλά είναι επιχειρηματικά ακίνητα που αναζητούν τον…επόμενο κάτοχός τους και αναμένεται το επόμενο διάστημα να βγουν «στο σφυρί» για προσφορές. Ωστόσο υπάρχει και μια άλλη παράμετρος.

Διαβάστε επίσης: ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Στο «σφυρί» το Mall του Ορφανίδη! Πόσα πωλείται

Κάποιοι από τους δανειολήπτες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δόσεις τους με αποτέλεσμα οικιοθελώς να αποφασίζουν να παραδώσουν τα κλειδιά του σπιτιού τους στις τράπεζες.

Κάνοντας επιλογή να ζήσουν σε μικρότερα σπίτια, τα οποία προφανώς θα μπορούν να συντηρήσουν κάνουν την πιο πάνω επιλογή αντιλαμβανόμενοι ότι η εποχή της «αίγλης» και της «μεγαλομανίας» έχει παρέλθει οριστικά.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται περίπτωση με ιδιοκτήτη σπιτιού να παραδίδει τα «κλειδιά» στην τράπεζα εξασφαλίζοντας νέο στεγαστικό δάνειο για την αγορά ενός διαμερίσματος κλείνοντας έτσι τον δικό του κύκλο της υπερβολής.

Προσθέτει παράλληλα η συνάδελφος Μιράντα Λυσάντρου στο ρεπορτάζ της, επικαλούμενη εκπρόσωπο τράπεζας, ότι και τα πιστωτικά ιδρύματα πλέον είναι ιδιαίτερα διαλλακτικά και όταν υπάρχει καλή θέληση βρίσκονται λύσεις αφού κάποιες φορές και οι τράπεζες υποχωρούν από τις διεκδικήσεις τους απορροφώντας μέρος της ζημιάς από ένα μη εξυπηρετούμενο δάνειο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ πριν το Υπουργικό - «Το 2026 θα συνεχίσουμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις»

ΠτΔ πριν το Υπουργικό - «Το 2026 θα συνεχίσουμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις»

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει και το 2026 στο ίδιο πνεύμα για μεταρρυθμίσεις όπως και το 2025, με στόχο να εκσυγχρονίσει το κράτος του 1960, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την εναρκτήρια του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που έγινε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE