ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγγελίδης: «Οι πολίτες καλούνται όπου διαπιστώσουν περιστατικά κακοποίησης ζώων να προχωρούν άμεσα σε καταγγελία»

Αγγελίδης: «Οι πολίτες καλούνται όπου διαπιστώσουν περιστατικά κακοποίησης ζώων να προχωρούν άμεσα σε καταγγελία»

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Αστυνομίας Α. Αγγελίδη για τις καταγγελίες για κακοποίηση ζώων Ευαισθητοποιημένη η Αστυνομία σε θέματα κακοποίησης ζώων

Συγκεκριμένα ο κ.Αγγελίδης ανέφερε «Η Αστυνομία είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα κακοποίησης ζώων και από την πρώτη στιγμή που λαμβάνει τέτοιου είδους καταγγελίες τις διερευνά με κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ενώ διερευνώνται τάχιστα με όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες.

Το ίδιο έπραξε και στις δύο νέες καταγγελίες που έγιναν στις 17 και 20/2/207 στην Αστυνομία και αφορούσαν, η πρώτη δηλητηρίαση και θανάτωση τριών γάτων και ενός σκύλου στην επαρχία Λευκωσίας και η δεύτερη θανάτωση σκύλου στην επαρχία Λεμεσού.

 Και στις δύο περιπτώσεις από την πρώτη στιγμή που έγιναν οι καταγγελίες η Αστυνομία έδρασε άμεσα και μετέβη στη σκηνή, όπου περισυνέλεξε μαρτυρία και άλλα τεκμήρια, τα οποία προωθήθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται. Παράλληλα τα νεκρά ζώα έχουν μεταφερθεί στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίας για νεκροτομή. Σχετικά με την πρώτη καταγγελία, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 57χρονου από την Επαρχία Λευκωσίας, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Να σημειωθεί ότι οι οδηγίες που υπάρχουν σε τέτοια περιστατικά είναι οι εξετάσεις να συμπληρώνονται άμεσα και οι υποθέσεις να διαβιβάζονται το συντομότερο για ποινική δίωξη όπου ενδείκνυται.

Παράλληλα ως Αστυνομία βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με διάφορους φορείς και φιλοζωικές οργανώσεις για θέματα ευημερίας των ζώων και στο πλαίσιο αυτό, έχουν οριστεί σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Αξιωματικοί, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με τις οργανώσεις αυτές για σκοπούς καλύτερου και αποτελεσματικότερου συντονισμού.

Επίσης, τα μέλη μας έχουν παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια και τυγχάνουν εκπαίδευσης και ενημέρωσης σε συνεχή βάση για τις σχετικές Νομοθεσίες που αφορούν την προστασία και κακοποίηση ζώων.

Επιπρόσθετα οι πολίτες καλούνται όπου διαπιστώσουν περιστατικά κακοποίησης ζώων να προχωρούν άμεσα σε καταγγελία. Να σημειωθεί ότι και οι ιδιοκτήτες ζώων έχουν ευθύνες όσον αφορά τη σωστή φύλαξη και διαβίωση των κατοικίδιων τους.

Τέλος, παρατίθενται στατιστικά στοιχεία που αφορούν τις καταγγελθείσες υποθέσεις οι οποίες διερευνήθηκαν τα τελευταία χρόνια και αφορούν τον περί Προστασίας και Ευημερίας των Ζώων Νόμο. Συγκεκριμένα, το 2013 διερευνήθηκαν 46 υποθέσεις, το 2014 διερευνήθηκαν 25 υποθέσεις, το 2015 διερευνήθηκαν 42 υποθέσεις, ενώ το 2016 διερευνήθηκαν 24 υποθέσεις.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top