ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονισμένη παραμένει η Ελλάδα για το φρικτό θανατηφόρο της Κυριακής 26/2 με τους 4 νεκρούς

Συγκλονισμένη παραμένει η Ελλάδα για το φρικτό θανατηφόρο της Κυριακής 26/2 με τους 4 νεκρούς

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στην Ελλάδα από τροχαίο δυστύχημα που έγινε την Κυριακή, μέσα στο εορταστικό τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο δύο νεαροί άνδρες, μία μητέρα και το τριών ετών παιδάκι της.

Αξιωματικός της Τροχαίας δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ ότι είναι από τα φοβερότερα τροχαία που έχει δει. «Ακόμα και τώρα, έχοντας τριάντα χρόνια εμπειρίας στην άσφαλτο, δεν θυμάμαι να συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο, και δεν μπορώ να συγκρατήσω τα δάκρυά μου για όλα τα θύματα».
 
Το απόγευμα της Κυριακής, αυτοκίνητο το οποίο κινείτο στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας με υπερβολή ταχύτητα, όπως δηλώνουν αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες, εισήλθε σε παράδρομο χώρου υπηρεσιών (εστιατόρια, βενζινάδικα, κ.λπ), και προσέκρουσε με σφοδρότητα επάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στο οποίο μία 34χρονη μητέρα με το παιδί της περίμεναν τον σύζυγο και πατέρα, ο οποίος είχε κατέβει για να πάει στο αποχωρητήριο.
 
Από τη φοβερή σύγκρουση τα δύο αυτοκίνητα ανεφλέγησαν αμέσως, και οι 4 επιβάτες τους (2 σε κάθε ένα) βρήκαν ακαριαίο θάνατο.  Η σκηνή της σύγκρουσης κατεγράφη από τις κάμερες ασφαλείας της αστυνομίας, και με τρόπο που δεν έχει ακόμα εξηγηθεί, βρέθηκε να προβάλλεται σε ενημερωτικούς ιστότοπους και από εκεί σε κοινωνικά δίκτυα (social media).
 
Στο αυτοκίνητο, μάρκας Πόρσε, που προσέκρουσε στο σταθμευμένο, επέβαιναν ο Γιώργος Βακάκης, 24, γιος του ιδιοκτήτη γνωστής αλυσίδας καταστημάτων και ένας συνομήλικος φίλος του.
 
«Ο Θεός μας ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο και να ζήσουμε με το αφόρητο», αναφέρεται σε δήλωση της Οικογένειας Βακάκη προς τα μέσα ενημέρωσης.
 
«Νόμιζα ότι βλέπω ένα έργο… Προσπάθησα να σώσω την οικογένειά μου, αλλά τι να σώσω; Σκοτώθηκαν ακαριαία Έψαχνα την οικογένειά μου στα καμένα», δήλωσε σήμερα ο άνθρωπος που άφησε για λίγο γυναίκα και παιδί στο αυτοκίνητο για να πάει στη τουαλέτα, και πετάχτηκε έξω μόλις το κτίριο, είπε, ταρακουνήθηκε από την φοβερή σύγκρουση.
 
Είπε ακόμα ότι οι δύο νεαροί με το σπορ αυτοκίνητο έκαναν κόντρες με άλλο παρόμοιο στην άδεια, εκείνη τη στιγμή, Εθνική Οδό, και υπολόγισε πως έτρεχαν με πάνω από 300 χλμ/ώρα.
 
Παρά τον προσωπικό του πόνο, ο άνθρωπος έδωσε συλλυπητήρια στην οικογένεια του οδηγού, αναφέροντας ότι δεν ήθελε να το κάνει αυτό. «Το είδα, ένα νεαρό παιδί, νεκρό μπροστά μου… Έφταιγε δεν έφταιγε, η ψυχούλα του το ξέρει και αυτού» είπε. 
Επικριτικά σχόλια έχουν γραφεί στο Διαδίκτυο στο πνεύμα του ότι «ένα πλουσιόπαιδο, απόφοιτος ακριβού ιδιωτικού σχολείου, γιος εκατομμυριούχου επιχειρηματία, οδηγώντας πολυτελές αυτοκίνητο, τρέχοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα, αφαίρεσε τη ζωή μητέρας και παιδιού μιας μέσης οικογένειας που δύσκολα τα βγάζει πέρα οικονομικά».
 
Ο Τάσος Μαρκουίζος, γνωστότερος στο Πανελλήνιο ως Ιαβέρης από τις ημέρες που συμμετείχε με επιτυχία σε αγώνες ράλι, καθηγητής οδικής συμπεριφοράς σήμερα πλέον, δηλώνει ότι υπάρχει «εγκληματική άγνοια σχεδόν όλων των Ελλήνων» για την οδική ασφάλεια, και ότι τροχαία ατυχήματα «δεν έχουν καμία ταξικότητα, προκαλούνται από ασυνείδητους οδηγούς κάθε κοινωνικής τάξης».
 
Κατά τον κ. Μαρκουίζο, περίπου 1.800 άνθρωποι χάθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα στον ένα περίπου χρόνο που μεσολάβησε από το αυτοκινητικό δυστύχημα του Παντελή Παντελίδη μέχρι το τραγικό δυστύχημα της Κυριακής, και εξέφρασε θυμό που αντί να διδάσκεται η οδική αγωγή στα σχολεία «συζητάμε ποιος οδηγούσε ποιο αυτοκίνητο»..
 
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top