ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς η Γιωρκάτζη «έστειλε» στη φυλακή τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου – VIDEO

Πώς η Γιωρκάτζη «έστειλε» στη φυλακή τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου – VIDEO

Ήταν Μάρτιος του 2015 όταν η κυβέρνηση Αναστασιάδη βρισκόταν μπροστά στην κορύφωση μιας πρωτοφανούς κρίσης Θεσμών, που άρχισε από τον Νοέμβριο του 2014 με το περιβόητο συμβόλαιο της επικεφαλούς της Κεντρικής Τραπέζης Χρυστάλλας Γιωρκάτζη.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Την εποχή εκείνη συλλήβδην σχεδόν όλα τα κόμματα του Κυπριακού Κοινοβουλίου ζητούσαν την παραίτηση της. Όπως είχε διαπιστωθεί, στο συμβόλαιο της κας Γιωρκάτζη, είχε αφαιρεθεί παράγραφος που αναφερόταν στη σύγκρουση συμφερόντων.

Αυτό διότι σύμφωνα με τους τότε ισχυρισμούς, η θυγατέρα της κυρίας Γιωρκάτζη, φέρεται να εργαζόταν στο δικηγορικό γραφείο του πατέρα της και τέως συζύγου της Διοικήτριας της Κεντρικής Τραπέζης. Ο πρώην άνδρας της Γιωρκάτζη φέρεται να εκπροσωπούσε υποθέσεις του τότε υπόπτου για την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, Ανδρέα Βγενόπουλου.

Αναστασιάδης vs Χρυστάλλα

Κάπου εκεί ξέσπασε μια μεγάλη κόντρα μεταξύ Προέδρου Αναστασιάδη και της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, η οποία είχε αρνηθεί κατηγορηματικά να παραιτηθεί αφού όπως υποστήριζε η κόρη της δεν εργαζόταν στο δικηγορικό γραφείο του συζύγου της.

Ο Κοιλιάρης άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τον Ρίκκο

Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα -και ενώ όλα τα φώτα της δημοσιότητας ήταν στραμμένα στην κα. Γιωρκάτζη και την υπόθεση του συμβολαίου της- μια καταγγελία του Στέλιου Κοιλιάρη, μέλους του Δ.Σ της Κεντρικής Τράπεζας άνοιξε τον ασκό του αιόλου για τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοιλιάρης στις 13 Μαρτίου 2015, είχε ισχυριστεί στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, ότι η κυρία Γιωρκάτζη φέρεται να αποκάλυψε σε συνεδρία του Δ.Σ της Κεντρικής Τραπέζης ότι την κτυπούν όλοι για την κόρη της, την ώρα που Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας,  Ρίκκος Ερωτοκρίτου, είχε χρηματιστεί από το δικηγορικό γραφείο του Ανδρέα Νεοκλέους.

Ο κ. Κοιλιάρης ακολούθως παραιτήθηκε, η κυρία Γιωρκάτζη διέψευσε το εν λόγω γεγονός και ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου ζητούσε δημόσια από τον Γενικό Εισαγγελέα όπως ορισθεί ποινικός ανακριτής για τα όσα ειπώθηκαν για το πρόσωπο του, συγκρουόμενος παράλληλα με το ΑΚΕΛ.

Η αρχή του τέλους για τον Ρίκκο

Κάπου εκεί ξέσπασε μια νέα θεσμική κόντρα μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, αφού ο δεύτερος όρισε ως ποινικό ανακριτή τον Παναγιώτη Καλλή για να διερευνήσει τις καταγγελίες κατά του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Ένα μήνα μετά στις 14 Απριλίου 2015, o Γενικός Εισαγγελέας σε απευθείας σύνδεση ανακοίνωνε από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες, ότι ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής έκρινε ότι προκύπτουν συγκεκριμένα αδικήματα στην υπόθεση «Providencia» του Ρίκκου Ερωτοκρίτου και του Δικηγορικού Γραφείου Ανδρέα Νεοκλέους.

Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου το μεσημέρι της ίδιας μέρας κάλεσε όλους τους δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο «Hilton» προσπαθώντας να αντικρούσει τα ευρήματα μιας έρευνας που ο ίδιος είχε ζητήσει

Οι δυο ισχυροί άντρες πλέον της Νομικής Υπηρεσίας βρίσκονταν πλέον σε ευθεία σύγκρουση.

Στη φυλακή ο Ρίκκος

Η συνέχεια είναι λίγο ως πολύ γνωστή αφού η υπόθεση που από σπόντα ήρθε στο φως της δημοσιότητας, λόγω της Γιωκράτζη, έφερε τον πρώτο Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας να καταδικάζεται την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017, σε 3,5 χρόνια φυλάκιση.

Ο ίδιος κρίθηκε ένοχος σε έξι κατηγορίες, που αφορούν τα αδικήματα του δεκασμού δημοσίου λειτουργού, της δωροληψίας οικείων δημόσιων αξιωματούχων, των συναλλαγών με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, της συνωμοσίας προς ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης, της συνωμοσίας προς καταδολίευση και της κατάχρησης εξουσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Η αναχώρηση Ερωτοκρίτου με την κλούβα για τις Κεντρικές Φυλακές – VIDEO​

ΔΙΚΗ Ρ. ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ: Φυλάκιση και για τους τρεις – Η αντίδραση του Ρίκκου: «Κυρία Πρόεδρε, να πω κάτι;» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έξαλλος ο Ρίκκος με το άκουσμα της ποινής του – «Φύε που δαμέ εσύ, φύε που δαμέ!» - VIDEO

Η στιγμή που βγαίνει ο Ρ. Ερωτοκρίτου από τη δικαστική αίθουσα – Η παρηγορία και η ζεστή αγκαλιά από τον δικό του άνθρωπο – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top