ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΙΚΗ Ρ. ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ: Φυλάκιση και για τους τρεις – Η αντίδραση του Ρίκκου: «Κυρία Πρόεδρε, να πω κάτι;» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΔΙΚΗ Ρ. ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ: Φυλάκιση και για τους τρεις – Η αντίδραση του Ρίκκου: «Κυρία Πρόεδρε, να πω κάτι;» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ποινή 3,5 χρόνων φυλάκισης επιβλήθηκε στον πρώην Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου! Άμεση η προφυλάκισή του, θα βρίσκεται στις Κεντρικές Φυλακές μαζί με υπόλοιπους κρατούμενους.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Η διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας άρχισε λίγο μετά τις 10:30. Στο άκουσμα της ποινής του ο Ερωτοκρίτου δεν αντέδρασε εντόνως. Έβλεπε τους δικαστές βάζοντας το ένα πόδι πάνω στο άλλο. Σε κάποια στιγμή είπε: «Κυρία Πρόεδρε, να πω κάτι;». Στη συνέχεια, αν και εισέπραξε αρνητική απάντηση, είπε: «Σας ευχαριστώ κυρία Πρόεδρε για την ποινή». Σχόλιο που εκλήφθηκε ως ειρωνικό.  

Εξάλλου, στους καταδικασθέντες Ανδρέα Κυπρίζογλου, Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ, επιβλήθηκαν οι ακόλουθες ποινές:
•    2,5 χρόνια στον Π. Νεοκλέους. 
•    1,5 χρόνο φυλάκισης με αναστολή στον Κυπρίζογλου.
•    70 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο στην εταιρεία.

Η απόφαση για το ύψος των ποινών ήταν ομόφωνη σύμφωνα με τους δικαστές, οι οποίοι βάσει των όσων ειπώθηκαν είχαν διαφωνία μόνο σε ένα ζήτημα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Έξαλλος ο Ρίκκος με το άκουσμα της ποινής του – «Φύε που δαμέ εσύ, φύε που δαμέ!» - VIDEO

Η στιγμή που βγαίνει ο Ρ. Ερωτοκρίτου από τη δικαστική αίθουσα – Η παρηγορία και η ζεστή αγκαλιά από τον δικό του άνθρωπο – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πριν την ανακοίνωση της ποινής ο δικαστής Χ. Χαραλάμπους αναφέρθηκε στους δείκτες που καταδεικνύουν υψηλά ποσοστά διαφθοράς στην Κύπρο. Είπε ακόμη πως λήφθηκε υπόψιν το λευκό ποινικό μητρώο των κατηγορουμένων. Ακόμη, ότι οι Κυπρίζογλου και Νεοκλέους έχουν εξαρτώμενα.

Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου είχε «κούρεμα» 515.679 ευρώ και όχι 630.000, όπως είχε αναφέρει ο δικηγόρος του. Βέβαια, έγινε αναφορά στο χρέος του ύψους 130.000 ευρώ, αλλά και χρέη άλλων εταιρειών του.

Θυμίζουμε πως στην τελευταία ακροαματική διαδικασία, οι δικηγόροι υπεράσπισης των καταδικασθέντων προχώρησαν στις αγορεύσεις τους για μετριασμό της ποινής τους, παρουσιάζοντας σειρά ελαφρυντικών παραγόντων, καλώντας ταυτόχρονα το δικαστήριο να τους λάβει σοβαρά υπόψη.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο δημοσίευμα, στην απόφαση τους οι τρεις δικαστές έκριναν ότι οι κατηγορίες εναντίον των κατηγορουμένων έχουν αποδειχθεί πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας και οι κατηγορούμενοι κρίνονται ένοχοι σε αυτές.

Συγκεκριμένα, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου βρέθηκε ένοχος σε έξι κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα του δεκασμού δημοσίου λειτουργού, της δωροληψίας οικείων δημόσιων αξιωματούχων, των συναλλαγών με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, της συνωμοσίας προς ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης, της συνωμοσίας προς καταδολίευση και της κατάχρησης εξουσίας.

Ο Παναγιώτης Νεοκλέους και  το δικηγορικό γραφείο Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ βρέθηκαν ένοχοι σε πέντε κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα του δεκασμού δημοσίου λειτουργού, της ενεργού δωροδοκίας οικείων δημόσιων αξιωματούχων, των συναλλαγών με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, της συνωμοσίας προς ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης και της συνωμοσίας προς καταδολίευση.

Ο Ανδρέας Κυπρίζογλου βρέθηκε ένοχος σε δύο κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα της συνωμοσίας προς ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης και της συνωμοσίας προς καταδολίευση. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top