ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Πρωτοφανής εκβιασμός - Ο σπιτονοικοκύρης του έκοψε το ρεύμα γιατί δεν μπορεί να πληρώσει τα ενοίκια - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Πρωτοφανής εκβιασμός - Ο σπιτονοικοκύρης του έκοψε το ρεύμα γιατί δεν μπορεί να πληρώσει τα ενοίκια - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ιδιοκτήτης πολυκατοικίας, του κόβει το ρεύμα γιατί δεν έχει να του πληρώσει το ενοίκιο. Πέραν τούτου όμως, δεν παρέχει ούτε νερό στους υπόλοιπους ενοικιαστές, όπως είχε συμφωνηθεί στο υπογεγραμμένο τους συμβόλαιο.

Της Χρύσως Καλούδη

Αυτά κατήγγειλε στο ThemaOnline ο κ. Χρίστος Νικολόπουλος, διαμαρτυρόμενος για τη στάση που τηρεί απέναντί του ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει στην Ορόκλινη.

Η ιστορία του βιοπαλαιστή πατέρα

Ο κύριος Χρίστος είναι πατέρας τριών παιδιών -το ένα εκ των οποίων διαμένει μαζί του- και προσπαθεί μέρα με την μέρα να τα φέρεις εις πέρας με τις δυσκολίες που του φανερώνονται μέρα με την μέρα.  

Εδώ και αρκετό καιρό είναι άνεργος, και εργάζεται περιστασιακά να βγάλει το ψωμί και το γάλα για το σπίτι.

Διαβιώνει υπό δύσκολες συνθήκες αφού όπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης του έκοψε το ρεύμα γιατί δεν του πλήρωσε τα ενοίκια. Μας είπε συγκεκριμέν: «Αυτό που αντιμετωπίζω σε αυτό το διαμέρισμα είναι τραγικό. Ο ιδιοκτήτης μου έκοψε το ρεύμα και απειλεί να με διώξει. έχω κάνει διακανονισμό με την ΑΗΚ και δίνω 50 ευρώ τον μήνα με την υπόσχεση ότι δεν  θα μου το κόψουνε. Αλλά ο ιδιοκτήτης βραχυκύκλωσε το ρεύμα με σκοπό να μην έχω εγώ σπίτι μου. Γυρνάει και μου λέει αν θες ρεύμα δώσε μου τα ενοίκια. Το χειρότερο όμως είναι ότι στο συμβόλαιο που έχουμε κάνει, αναγράφει χαρακτηριστικά ότι τα σκύβαλα και το νερό συμπεριλαμβάνονται με το ενοίκιο αλλά δυστυχώς τα έχει κόψει και αυτά σε όλη την πολυκατοικία».

Όπως μας ανέφερε το μοναδικό εισόδημα που λαμβάνει ανέρχεται στα 180 ευρώ μηνιαίως. Έπαιρνε 250 ευρώ από το έκτακτο επίδομα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016, όπως ισχυρίζεται, όμως του το διέκοψαν και μέχρι σήμερα περιμένει για να του εγκρίνουν ξανά το επίδομα.

Επίσης, αναφέρει ότι έχει επικοινωνήσει αμέτρητες φορές με τους λειτουργούς που είναι υπεύθυνοι για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και έχει στείλει πολλές επιστολές στα αρμόδια πρόσωπα, αλλά δυστυχώς κανένας δεν απαντά.

«Έχω κάνει 25 τηλεφωνήματα τα οποία δεν απαντούν, μόνο τηλεφωνητές. Έχω στείλει αίτηση στο κοινωνικό παντοπωλείο Ορόκλινης, αλλά δεν μου έχουν απαντήσει ακόμη. Το μόνο που παίρνω είναι μία φορά στο τόσο από τον Άγιο Ραφαήλ τα απαραίτητα και από τους γείτονες. Το παιδί μου δεν έχει τα απαραίτητα ούτε Internet, ούτε νερό, ούτε ρεύμα», ισχυρίζεται.

Οι δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν στην πολυκατοικία

Πέραν τούτου, μάρτυρες ενοικιαστές, μας αναφέρουν και τα υπόλοιπα που κρύβονται πίσω από την πολυκατοικία.

Ενοικιαστής μας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπογράψαμε το συμβόλαιο με την υπόσχεση το νερό και τα σκύβαλα να είναι δικά του, τώρα μία εβδομάδα δεν έχουμε κάνει μπάνιο. έχει βγάλει τα ρολόγια πάνω στην οροφή. Εγώ μπήκα σε αυτή την πολυκατοικία και είχε ρολόγια, τώρα εξαφανίστηκαν. Μία φορά την εβδομάδα φέρνει βυτιοφόρο και βάζει νερό σε  ένα ντιμπόζιτο για όλα τα διαμερίσματα στην πολυκατοικία. Φυσικά όμως αυτό διαρκεί για 3 μέρες. Μας ζήτησε και από πάνω 20 ευρώ για να μας βάλει νερό. Εμείς όμως του τα δώσαμε και η ειρωνεία στην ιστορία μας είναι ότι την επομένη μέρα δεν είχαμε νερό».

Η μούχλα και η υγρασία είναι ένα τίποτα μπροστά στα ενοίκια για τον ιδιοκτήτη.

Στην οροφή της πολυκατοικίας, όπως ισχυρίζονται, δεν μπορούν να ζήσουν ούτε γουρούνια, αφού έχει γεμίσει παντού υγρασία και η κατάσταση είναι ανυπόφορη.

Η κατάσταση στην πολυκατοικία είναι επικίνδυνη για την υγεία των ενοικιαστών, αφού οι τοίχοι έχουν ξεφυλλίσει και τρέχουν τα νερά στο πάτωμα.

"Τον πληρώνουμε για να αρρωστήσουμε" αναφέρει ενοικιάστρια.

Οι οροφές είναι γεμάτες μούχλα και υγρασία. «Παρόλο που τον έχουν προειδοποιήσει για την κατάσταση στην πολυκατοικία, αυτός μένει απτόητος και ζητά τα ενοίκια του χωρίς να τον νοιάζει», αναφέρουν.

 

  Ο κ. Χρίστος δανείζεται ρεύμα από τους γείτονες μέσω της πιο πάνω συσκευής.

Πάνω, το βυτιοφόρο που φέρνει για να τους γεμίζει το ντιμπόζιτο μια φορά την εβδομάδα

 

 

                Έχουν ετοιμάσει τα ρούχα τους μήπως και τους διώξει 

                             Το ντεπόζιτο που παίρνει όλη η πολυκατοικία νερό

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top